Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
ДО УВАГИ ПІЛЬГОВИХ КАТЕГОРІЙ НАСЕЛЕННЯ

Відділ персоніфікованого обліку пільгових категорій населення управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Смілянської міської ради надає перелік документів, який необхідний для оформлення пільг на житлово- комунальні послуги.

На період карантину та за необхідності можна подавати документи на оформлення пільг поштою заповнивши відповідні заяви (завіривши копії документів власним підписом) за адресою: м. Сміла, вул. М. Дорошенка,4, 20701 та електронною поштою з підтвердженням інформації електронним цифровим підписом на ел.адресу управління 03195791@mail.gov.ua вказавши свої контактні дані (номер мобільного телефону, тощо). Для уточнення будь-якої інформації телефонуйте за номером 4 04 14 (відділ персоніфікованого обліку пільгових категорій населення).

ПЕРЕЛІК ДОКУМЕНТІВ ДЛЯ ПРИЗНАЧЕННЯ ПІЛЬГИ У БЕЗГОТІВКОВІЙ ФОРМІ ПІЛЬГОВИКАМ, ЯКІ КОРИСТУЮТЬСЯ ПІЛЬГАМИ БЕЗ УРАХУВАННЯ ДОХОДІВ - учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни 1-3 групи, сім’ям загиблих померлих ветеранів війни, особам ЧАЕС 1, 2 категорії, дружинам (чоловіків) (ЧАЕС) померлого громадянина (1,2 категорії); ветеранам військової служби; вдовам (вдівцям) ветерана військової; ветеранам органів внутрішніх справ;вдовам(вдівців) ветерана органів внутрішніх справ та ін.

1. Ксерокопія ідентифікаційного коду (дружина, діти, непрацезд. батьків);

2. Ксерокопія паспорта 1, 2 стор. адреса реєстрації (дружина, діти до 18 років, непрацезд. батьків) або паспорт зразка 2016 року та виписка з Єдиного демографічного реєстру;

3. Ксерокопія пільгового посвідчення;

4. Ксерокопія свідоцтво про народження дітей;

5. Ксерокопія свідоцтва про шлюб;

6.Ксерокопія пенсійного посвідчення ( при наявності);

7. Довідка про зняття з обліку в ЄДАРП ( при умові реєстрації або прибуття з іншого регіону);

8. Довідка „ Про реєстрацію місця проживання неповнолітніх членів сім’ї пільговика”;

9. Ксерокопія довідки про безпосередню участь в АТО ( лише для уч.бойових дій);

10. Ксерокопія квитанцій по оплаті за житлово-комунальні послуги;

11. Характеристика житла (технічний паспорт) – ксерокопія;

12. Інформація про характеристику та наявність газового обладнання (для визначення соціальної норми ) - ксерокопія.

Крім того, пільговик за бажанням може оформити пільги у грошовій готівковій формі надавши додптково відповідну заяву до управління та банківські реквізити .

ПЕРЕЛІК ДОКУМЕНТІВ ДЛЯ ПРИЗНАЧЕННЯ ПІЛЬГИ У БЕЗГОТІВКОВІЙ ФОРМІ (з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї)

Пільги відповідно до ПКМУ від 06.08.2015 №389 «Про затвердження Порядку надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї» (багатодітні сім’ї, учасники війни, діти війни, дружина (чоловік) (ЧАЕС) померлого громадянина (3 категорії); дитячі будинки сімейного типу; прийомні сім'ї;сім'я опікуна (піклувальника); опікун дітей померлого громадянина та ін.) надаються за умови, що середньомісячний сукупний дохід сім’ї пільговика в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу, розмір якої на 2020 рік складає -2940 грн.

Визначення права на пільги зійснюється за допомогою подання декларації.

Учасникам війни та дітям війни, які отримують лише пенсію при Смілянському відділі обслуговування громадян управління обслуговування громадян головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області щорічну декларацію подавати не потрібно, пільги продовжуються автоматично у програмномному комплесі ЄДАРП.

Пільговики, до сукупного доходу сім’ї яких входять доходи (крім пенсії та соціальної допомоги), або до складу сім’ї яких входять працездатні особи, подають до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення декларацію про доходи сім’ї пільговика, а також довідки про доходи свої та членів сім’ї (крім довідок про розмір пенсії та соціальної допомоги) за шість місяців, що передують місяцю звернення, або документи, що підтверджують відсутність доходів за такий період (бланк декларації додається).

До сукупного доходу сім’ї пільговика включаються нараховані:

1) пенсія;

2) заробітна плата;

3) грошове забезпечення;

4) стипендія;

5) соціальна допомога (крім частини допомоги при народженні дитини, виплата якої здійснюється одноразово, частини допомоги при усиновленні дитини, виплата якої здійснюється одноразово, допомоги на поховання, одноразової допомоги, яка надається відповідно до законодавства або за рішеннями органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, підприємств, організацій незалежно від форми власності);

6) доходи від підприємницької діяльності;

7) допомога по безробіттю та інші виплати, що здійснюються фондами соціального страхування.

Для працездатних осіб, у яких відсутні доходи (крім осіб, які навчаються за денною формою навчання у загальноосвітніх, вищих навчальних закладах, осіб, призваних на строкову військову службу), та фізичних осіб - підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування та є платниками єдиного податку першої групи, до сукупного доходу за кожний місяць враховується дохід на рівні прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на відповідний місяць.

Для фізичних осіб - підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування та є платниками єдиного податку другої групи, до сукупного доходу за кожний місяць враховується дохід на рівні двох прожиткових мінімумів, установлених для працездатних осіб.

ПЕРЕЛІК ДОКУМЕНТІВ ДЛЯ ПРИЗНАЧЕННЯ

ПІЛЬГ БАГАТОДІТНИМ СІМ’ЯМ

1. Довідка „Про реєстрацію місця проживання неповнолітніх членів сім’ї пільговика”

2. Ксерокопія пільгового посвідчення (батьків,дітей);

3. Ксерокопія ідентифікаційного коду (батьків, дітей-обов’язково);

4. Ксерокопія паспорта 1, 2 стор. та адреси реєстрації (батьків, дітей) або паспорт зразка 2016 року та виписка з Єдиного демографічного реєстру;

5. Ксерокопія свідоцтва про народження неповнолітніх дітей

6. Ксерокопія свідоцтва про шлюб.

7. Довідка про зняття з обліку в ЄДАРП ( при умові реєстрації або прибуття з іншого регіону);

8. Ксерокопії квитанцій по оплаті за житлово-комунальні послуги;

9. Характеристика житла (техн. паспорт)-ксерокопія;

10. Довідка про доходи за 6 місяців, що передують місяцю звернення;

11. Трудова книжка( ксерокопія) ( при відсутності труд. книжки довідка ОК-5 у ПФ каб №407).

12. Інформація про характеристику та наявність газового обладнання ( для визначення соціальної норми ) ксерокопія.

Крім того Постановою Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 № 373 “Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово – комунальних послуг у грошовій формі” затверджено надання пільг у готівковій формі . За бажанням пільговики або упоноважені особи можуть надати заяви на отримання пільг у грошовій готівковій формі надавши відповідну заяву та (надати копії банківських виплатних реквізитів). Зразок заяви додається.

При поданні документів просимо вказувати інформацію про наявність субсидії за вказаною адресою ( оскільки пільговик має право лише на один з видів соціальних допомог).

При зміні адреси реєстрації у межах міста пільговику необхідно надати:

1.Заяву ( про внесення змін у ЄДАРП у зв’яку зі зміною адреси реєстрації) ;

2.Ксерокопії паспорта 1, 2 стор. та адреси реєстрації ( пільговика та членів його сім’ї, які користуються пільгами), або паспорт зразка 2016 року та виписка з Єдиного демографічного реєстру;

3.Ксерококопії квитанцій по оплаті за житлово-комунальні послуги;

4. Характеристика житла (технічний паспорт)- ксерокопія;

5.Інформацію про характеристику та наявність газового обладнання (для визначення соціальної норми ) - ксерокопія.

Файл: 
Іконка документу Microsoft Office zayava_na_vyplatu_pilg_gotivkoyu.doc

Популярні теми

Публікації

10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]