Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Доброчинна подія у Балаклеї
27 жовтня у Балаклеї відбулась значуща для духовного життя села подія. Поблизу сільського будинку культури встановлено хрест, де у майбутньому буде збудовано капличку Української православної церкви Київського патріархату.

 Місце та хрест освятили архієрей УПЦ КП митрополит Черкаський і Чигиринський, владика Іоан разом з благочинним Смілянського району , настоятелем храму Преподобномучениці Євгенії отцем Богданом.

Розбудова української державності, проведення реформ, побудова громадянського суспільства неможливі без розвитку української духовності. Протягом років незалежності нашої країни основним завданням державного управління був розвиток економіки, а вирішення проблем у духовній сфері суспільства відбувалося за залишковим принципом.

Тому наразі, коли українці повертають свою ідентичність та культурну спадщину, в суспільстві відчутна потреба відродження культури духовної, адже на ґрунті духовності, моральності, культури зростає особистість відповідальна за думку, слово, вчинок.

Питання це надзвичайно важливе, оскільки духовність – це творча спрямованість, наснага, енергія людини, її здатність до самоусвідомлення себе як особистості.

Важливість питання духовності розуміють депутати районної ради. До благочинної події у рідному селі долучились голова районної ради Володимир Грошев, депутати Олександр Кисилічин, Лідія Зайва, Любов Голобока, Валерій Грозний. Вони та Володимир Ульяненко, Роман Косенко, сільський голова Ростислав Ситнік надали і матеріальну допомогу на встановлення Хреста та подальше будівництво. Від народного депутата Сергія Рудика парафіянам передано сертифікат на 25000 грн на початок будівництва молитовника.

Храми в Україні здавна зводились на пожертви людей, що потребували становлення духовних цінностей, тож тепер Балаклея має ще одне осереддя толерантності, співчуття, милосердя, справедливості і любові.

Популярні теми

24.04.2024, 14:28
Увага!
25.04.2024, 08:12
У селі на Черкащині на одній з вулиць підтопило більше десяти будинків (ФОТО)
25.04.2024, 08:07
На жаль, знову ворог поцілив по Смілі
24.04.2024, 14:58
Вбивство в Черкасах: до 10 років ув’язнення засуджено місцевого жителя

Публікації

12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]