Турботливі єгері щороку дбають про це і роблять достатній запас сіна та гіллячкового корму, щоб звірині було чим посмакувати. Надзвичайно відповідально ставляться до цієї справи, адже хто ж як не вони подбають про безпечну та комфортну зимівлю представників дикої природи.
Літо – пора для заготівлі гіллячкового корму. Ця робота проводиться на ділянках рубок догляду у молодняках. З тих дерев або кущів, що були чи будуть зрізані, заготовляють зелені корми – це переважно, м’які породи – липа та клен. Потім молоді гілочки єгері формують у віники і вивішують їх під навіси – тут вони висихають і зберігаються до зими.
На сьогодні вже заготовлено більше 2000 шт. віників гіллячкового корму, 1000 кг сіна та 100 тюків соломи.
Окрім того, єгері облаштовують та будують для тварин біотехнічні споруди, де лісові мешканці можуть заховатися від негоди та знайти підготовлену для них їжу.
Черкаське обласне управління лісового та мисливського господарства
Популярні теми
Публікації
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.