Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Експерт: Введення абонплати - оце і вся реформа ЖКГ
Закон про ЖКГ не передбачає ефективних змін. Українці не отримають ніякого захисту перед монополістами.

 Таку думку висловив директор Інституту міста Олександр Сергієнко, пише канал "24".

 Експерт вважає, що новації зводяться до введення нового тарифу – абонплати на кожен вид комунальних послуг.

"На теплопостачання буде стала плата протягом року. Те ж саме щодо води – сплачуватиме незалежно від того, скільки ви спожили. А не платити абонплату можна лише при умові, що у квартирі нікого не буде 30 днів", – наголошує Сергієнко.
Він упевнений, що запровадження абонплати призведе до зростання тарифів. А за надання неякісних послуг не передбачено жодного покарання монополістам.
 

 "Законом про ЖКГ вводиться пеня для населення. А от якщо монополіст недогрів опалювальні батареї, то споживач може вимагати лише зменшення платежу. Але будь-яка угода про надання послуг передбачає штрафні санкції. Якщо послуги надали не в повному об'ємі, то постачальник повинен знизити плату і компенсувати незручності. І це має бути автоматичний механізм", – зауважує Олександр Сергієнко.


На його думку, цим законом його автори намагаються підштовхнути українців до створення об'єднань співвласників багатоквартирних будинків. Зокрема, замість жеків пропонується ввести Інститут управителя. Його обиратимуть або збори мешканців, або призначатиме місцева влада.

 "Ці норми складно виконати. Часто на зборах мешканців будинку немає кворуму. А щоб місцева влада призначила управителя, повинні відбутися легітимні збори мешканців, які звернуться до місцевої ради з відповідним проханням. Цим положенням автори закону заклали анекдотичну ситуацію", – вважає фахівець.


Верховна Рада ухвалила Закон "Про житлово-комунальні послуги" в Україні. "За" проголосувало 262 народних депутати. Законопроект передбачає порядок укладення споживачами договорів на отримання всього комплексу житлово-комунальних послуг: на послуги управління, водопостачання, поводження з відходами, газ, електрика.

 

Популярні теми

Публікації

10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]