Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
ГРОМАДЯН МІСТА ОБУРЮЄ БРЕХЛИВИЙ ФЕЙК, ПОШИРЕНИЙ ПРО СМІЛЯНСЬКИЙ ВІДДІЛ КУЛЬТУРИ
Cмілянська влада відкрита для спілкування. На офіційному сайті міської ради опублікували звіти усіх відділів та управлінь виконавчого комітету про роботу у минулому році, про заходи і використання коштів. Прозвітували перед громадою і працівники відділу культури. Після опублікування даних про фінансування і використання бюджетних коштів галузі культури ,у соцмережах пішло жваве обговорення проблем та зявилася дезінформація для містян, фото побитих східців, заклеєних ізолентою, і підпис, що це заклад культури, на ремонт якого витрачено 4 мільйони гривень. Насправді фото виявилося фейком – його взяли із російського сайту . У Смілі таких будівель немає.

Але ж не всі сміляни знають правдиву ситуацію, тому Адміністратор посту, вдало маніпулюючи інформацією, спонукав містян побачити в роботі місцевої влади, відділа культури, непрофесіоналізм та викликати ненависть до працівників.

Особливо прикро, що під час звинувачень і пересудів була використана картинка з російського сайту і поширена дезінформація. Таке «чорне » дезінформування людей є одним із методів, що застосовується в інформаційній агресії проти України. Одним з прикладів явного дезінформування стала трансляція 12 липня 2014 на Першому російському телеканалові сюжету про ніби-то розіпятого українськими силовиками хлопчика.Очевидно, що абсолютна брехня була миттєво розповсюджена іншими російськими ЗМІ та поширена в соцмережах. Російська аудиторія отримала чергову порцію нагнітання страху та ненависті до української армії .

Останнім часом до нас надходить багато запитів від депутатів та членів виконкому. Всіх цікавить використання коштів. Ми всім надаємо інформацію, всі звіти розміщені на « прозоро» та «є-даті», - розповідають свою точку зору у відділі культури кореспондентові Сміла.UA. - Культура у Смілі фінансується не в повному обсязі, кошти виділяють тільки на захищені статті – зарплату, енергоносії і саме найнеобхідніше. Виділення коштів - обговорюється на депутатських комісіях, ретельно перевіряється процес фінансування казначейством, ми звітуємось позакупівлях і ремонтах на Прозоро.… Тому дуже прикро чути плітки, ніби щось було вкрадено. Кожен проект, кожен ремонт проходить відповідні експертизи, технагляд, систему Прозоро, казначейство… Виготовляється необхідна документація. Все робиться згідно чинного законодавства


Працівники культури не розуміють, чому виникли дана ситуація, чвари й пересуди.Пропонуємо нам разом, дружно працювати, розвивати галузь культури, яка є дійсно окрасою Сміли, підтримувати її, плітки і скандали можуть знищити і те, що є, що вже напрацьоване роками.

Популярні теми

04.03.2024, 11:28
Троє громадян підозрюються у державній зраді та співпраці з рф
20.03.2024, 14:45
Керівником обласної прокуратури повідомлено про підозру депутату Чигиринської міської ради
20.03.2024, 14:42
Відбувся творчий вечір "Модулі життя Віки Сінаєвської"
18.03.2024, 12:32
Ухилення від сплати аліментів на утримання дітей: результати роботи ювенальних прокурорів

Публікації

12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]