Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Інформатизація медзакладів на Черкащині набирає обертів, – очільник області
Для початку учасники засідання ознайомились із системою охорони здоров’я Золотоніського району. Ще кілька років тому за ініціативи очільника області фахівці із громадської організації «Рух реформ» комплексно її проаналізували. На основі цього, після обговорень, була розроблена програма розвитку галузі.

– Цей район ми обрали «пілотом» для локальних реформ, – розповів голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – Завдяки злагодженій взаємодії влади на всіх рівнях, зокрема й нардепів звідси, вдається успішно їх утілювати. Ми бачимо, як змінюється Центр первинної медико-санітарної допомоги, Центральна районна лікарня тощо. Спільними зусиллями сюди залучено близько 30 млн грн із різних бюджетів – на ремонти, оснащення і, що дуже важливо, на впровадження інформатизованої системи супроводу пацієнтів. Простіше кажучи, електронної черги, електронних карток пацієнтів, електронної книги скарг тощо. Лікарі можуть у режимі реального часу консультуватися з колегами з обласних закладів, надсилаючи їм результати обстежень. Це – нова якість обслуговування і дуже важливий захід у межах реформи медицини, що ініційована Президентом України й Урядом. Загалом усі ці зміни в окремо взятому районі, місті стали можливими завдяки реформі децентралізації.

Я вдячний також Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України за продуктивну співпрацю і допомогу в реалізації наших проектів.Приклад реформування медичних закладів Золотоніщини заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе назвав вдалим для поширення на інші області. – Я вдячний голові ОДА, всій команді за втілення розвиткових проектів, – сказав урядовець. – Тут чітко відпрацьований алгоритм дій. Для нас це виїзне засідання важливе тим, щоби безпосередньо на місці дізнатися про всі ті проблеми, що заважають впровадженню реформ, щоби надалі спрощувати всі організаційні моменти. Плюс ми презентуємо нові проекти для реалізації в медицині, освіті й інших галузях.

Нагадаємо, на Черкащині діє програма інформатизації сфери охорони здоров’я області на 2015 – 2020 роки. Першопрохідцем у запровадженні автоматизованої системи супроводу пацієнтів став обласний кардіоцентр.

Популярні теми

Публікації

11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]