Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Як у Смілі працює підприємство-переселенець
Більше двох з половиною років тому група компаній “Континент” “переїхала” зі Сходу у місто Сміла. Через окупацію Донбасу перевезти жодного обладнання підприємцям не вдалося. Відновлювати виробництво “з нуля” вони взялися на території колишнього заводу “Оризон”.

 Ознайомитися із роботою “Континенту”  вчора у Смілу приїхав голова Черкаської облдержадміністрації Юрій Ткаченко.

 Нині на “Континенті” працюють 180 осіб. Лише 20% із них – переселенці. Решта – жителі Черкаської області. Підприємство випускає більше 70 тисяч найменувань продукції, найпоширеніші з яких – віконно-дверні профільні системи та конструкції із ПВХ та алюмінію, готові вікна та двері, вироби з кераміки тощо.

 – У свій час власники групи компаній об’їздили майже всю Україну в пошуках нового місця локації, – розповів директор одного з підприємств «Континенту» Віталій Хиля. – Урешті зупинилися на Черкащині. Передовсім через вдалу логістику. Також тут маємо повну підтримку влади. Поступово відвойовуємо своєю продукцією український ринок. А з минулого року експортуємо її і до Німеччини.

Лише за півроку група компаній сплатила до бюджетів різних рівнів понад 5 млн грн податків. Надалі планує розширювати виробництво.

 За словами очільника області Юрія Ткаченка, нині на Черкащині близько 30 підприємств-переселенців. Здебільшого це малий і середній бізнес. Він повідомив, що загалом капітальні інвестиції за перший квартал цього року сягнули 1,27 млрд грн. Приріст – +43%, порівняно з минулим роком.

 – Якщо в області комфортно працювати внутрішнім інвесторам – це хороший сигнал для іноземних, – підсумував голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – Останні роки ми маємо збільшення капітальних інвестицій. Це кошти, які вкладає внутрішній інвестор у розвиток своєї справи. А для нас це показник того, що ми з командою рухаємося у правильному напрямку. Привабливий інвестклімат – наш незмінний пріоритет.



Прес-служба Черкаської ОДА

 

Популярні теми

24.04.2024, 14:28
Увага!
25.04.2024, 08:12
У селі на Черкащині на одній з вулиць підтопило більше десяти будинків (ФОТО)
25.04.2024, 08:07
На жаль, знову ворог поцілив по Смілі
24.04.2024, 14:58
Вбивство в Черкасах: до 10 років ув’язнення засуджено місцевого жителя

Публікації

11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]