Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
ЮНІ ЖУРНАЛІСТИ ГІМНАЗІЇ - ПЕРЕМОЖЦІ МІЖНАРОДНОГО КОНКУРСУ ШКІЛЬНИХ МЕДІА
Міжнародний конкурс шкільних медіа започатковано в 1997 році в місті Миколаїв. Його організаторами є Національна спілка журналістів України, Національна Академія педагогічних наук України, Асоціація молодіжної преси України та Коледж преси та телебачення. За 21 рік проведення конкурсу в архівах зберігається понад 32 тисячі робіт. Серед них: стінні, друковані, електронні видання, телевізійні сюжети, радіопередачі, тисячі фотознімків з України, Болгарії, Польщі, Грузії, Молдови, Греції, Іспанії, Чехії, Росії, Білорусії, Пакистану, Єгипту, Сенегалу. Близько 90 тисяч учнів, які навчаються в школах і гімназіях, колегіумах і ліцеях, вечірніх школах і школах-інтернатах, у позашкільних та професійно-технічних навчальних закладах України та інших держав, стали членами редколегій власних видань, теле-, фото- і радіоматеріалів. За 21 рік проведення Міжнародного конкурсу шкільних медіа нагородами відзначено 485 робіт активних юнкорів.

Творче об'єднання "ІДЕЯ" Смілянської гімназії стало лауреатом у номінаціях "Газета" і "Телерепортаж". У номінації "Радіорепортаж" гімназисти здобули перемогу, нагороджені Дипломом, Кубком ХХІ Міжнародного конкурсу шкільних медіа та отримали приз - прінтер. Юнкори гімназії вдесяте брали участь у цьому конкурсі та всьоме стали його переможцями. Керівника ТО "ІДЕЯ" Світлану Остапову нагороджено Почесною грамотою Державного комітету телебачення і радіомовлення України за вагомий внесок у розвиток шкільних медіа. Юні журналісти отримають запрошення на відпочинок у таборі "Молода гвардія" під час юнкорівської зміни.

У фестивальні дні учасники побували на майстер-класах, прес-конференціях, екскурсіях, презентували свої медіа, знайомилися між собою, отримали досвід зйомок у прямих ефірах місцевого телебачення. Запам'ятається назавжди і поїздка на лімузинах, і перша червона доріжка під звуки оркестру.

Всього участь у конкурсі взяли 2032 конкурсні роботи з України та інших держав у 22 номінаціях. На сьогодні Міжнародний конкурс шкільних медіа - це найбільший юнкорівський захід в Україні, рівень якого високо оцінюють вітчизняні та міжнародні журналістські організації.

"Як керівнику Держкомтелерадіо України, як журналісту мені приємно спостерігати за тим, як з кожним роком зростає рівень шкільних медіа, - зазначив Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко. - Незважаючи на юний вік авторів матеріалів, ми досить відкрито говоримо про проблеми професійної журналістики, частина з яких притаманна і шкільним медіа. Адже завжди знаходиться хтось, хто хоче контролювати медіа. І вражає те, як заповзято юні журналісти відстоюють своє право на свободу слова».

Олег Наливайко висловив впевненість, що інформаційна галузь України буде щороку поповнюватися молодими кадрами, які чітко розумітимуть свою відповідальність перед суспільством і важливість свободи слова в демократичній країні".

Популярні теми

Публікації

10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]