Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Листопад ще утримає осіннє тепло цього тижня на Черкащині

Листопад виправдовує свій характер найбільш хмарного та темного місяця року. Температури знизилися до 4-5º, та були нижчими від кліматичної норми на 1-2º. Про погоду цього тижня на Черкащині розповів начальник обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Погоду першої половини цього тижня формуватиме антициклон з півдня. Це зумовить надходження більш теплого повітря, що провокує в нічні та ранкові години утворення туманів, особливо в пониззях рельєфу. Внаслідок нічних прояснень температура знижуватиметься до невеликих від’ємних значень, але день обіцяє бути ще досить теплим 8-13º.

Погожі дні першої половини тижня сприятливі для закінчення всіх осінніх робіт та прогулянок на свіжому повітрі. Але вже в п’ятницю атмосферні фронти чергового атлантичного циклону дістануться нашого регіону. Пройдуть дощі, температура повітря знизиться: вночі 1-6º тепла, вдень 4-9º тепла.

Як відомо, у другій половині листопада осінь вступає в завершальну свою стадію – передзим’я. За кліматом, «перший подих зими» на Черкащині може бути в середині листопада, а зимовий режим погоди встановлюється 27 листопада – 3 грудня. Наприклад, в минулому 2021 році перший перехід середньодобової температури через 0° відбувся 17.11, а стійкий перехід – 21.12.

За характером та розвитком синоптичних процесів, є ймовірність, що в цьому році, такий сценарій приходу зими на Черкащині може повторитися.

Популярні теми

Публікації

12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]