Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Міжнародний день захисту дітей!! Короткий огляд в Смілі
«Міжнародний день захисту дітей» (англ. «International Day for Protection of Children») — святкується щорічно 1 червня. Був заснований в листопаді 1949 у Парижі рішенням сесії Ради Міжнародної демократичної федерації жінок. Вперше «Міжнародний день захисту дітей» відзначався в 1950-му році в 51 країні світу. ООН підтримала цю ініціативу й оголосила захист прав, життя і здоров'я дітей одним з пріоритетних напрямків своєї діяльності.(ВікіпедіЯ)

Відповідно до Женевської декларації про права дітей, ухваленої 1924-го року, була проголошена необхідність соціального захисту прав дитини. Декларація прав дитини була ухвалена 20 листопада 1959 і проголошувала рівні права дітей у сфері виховання, освіти, соціального забезпечення, фізичного і духовного розвитку незалежно від кольору шкіри, національної належності, громадського походження, майнового стану та іншого. Декларація закликає батьків, громадські організації, уряди визнати права дітей і сприяти їх здійсненню.

У цей день влаштовуються різні розважальні заходи для дітей. Серед їхнього числа: конкурси, з подарунками, концерти, всілякі виставкові та пізнавальні заходи.

Свято встановлено в Україні «…На підтримку ініціативи Міністерства України у справах сім'ї та молоді, Всеукраїнського комітету захисту дітей, Національного фонду соціального захисту матерів і дітей "Україна — дітям" та інших громадських організацій…» відповідно до Указу Президента України від 30 травня 1998 року № 568/98....



 1 червня, в міжнародний день захисту дитини, працівники Смілянського МЦСССДМ спілкувалися з містянами на тему загрози насильства над дитиною. Проведено анкетування понад 30 жінок та чоловіків, що виховують дітей дошкільного віку.

90 % опитаних вважає тему насильства актуальною та погоджується з тим, що з дитиною варто говорити про безпечну поведінку з раннього віку. Батьки намагаються навчати своїх дітей тим правилам, що запроваджені в їх родині.


 Надзвичайно теплою та цікавою була сьогоднішня зустріч психолога Смілянського центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді з дітлахами мовного табору «Smile».


В просторому кабінеті було гамірно: говорили про безпечну поведінку, про знайомих людей та незнайомців та вивчили перше правило «Тут мене не торкайся»!!!


 В рамках проведення Міжнародного дня захисту прав дітей Смілянський міський Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з Громадською організацією «Спілка батьків дітей-інвалідів» проводять фотовиставку діток з особливими потребами та інших дітей нашого міста під назвою «Всі посмішки однакові».

Основною метою фотовиставки є показати, що всі діти різні але мають однакові права на гідне і повноцінне життя. Діти з інвалідністю є повноцінними членами суспільства і важливо розуміти, що їхній світ не потребує жалю, співчуття чи страху – він потребує сприйняття.

Напередодні Міжнародного Дня захисту дітей, до дитячого садочка села Санжариха, Смілянського району, передано подарунок, який допоможе діткам,батькам та вихователям влаштовувати справжні свята.


 У СМІЛЯНСЬКОМУ МІСЬКОМУ ПАРКУ КУЛЬТУРИ ТА ВІДПОЧИНКУ ВЛАШТУВАЛИ СВЯТО ДО ДНЯ ЗАХИСТУ ДІТЕЙ

 У міському парку культури та відпочинку учасники пришкільних та позашкільних таборів Сміли зібралися на свято “Веселковий дивокрай” з нагоди міжнародного Дня захисту дітей. Присутніх привітали із початком літа керуючий справами міськвиконкому Олександр Головченко, начальник управління освіти, молоді та спорту Наталія Незнанова та начальник відділу культури Ірина Бобошко. Творча молодь виступила із піснями і танцями. Також кожен табір отримав маршрутний лист, згідно з яким подорожували станціями по парку і виконували завдання. Розважальну програму підготував колектив Будинку дитячої та юнацької творчості.



 29 травня 2017 року Смілянським об’єднаним управлінням Пенсійного фонду України Черкаської області проведені заходи з нагоди Дня захисту дітей «Бережи закон дитину», в яких охоплюється питання соціального захисту неповнолітніх. Метою заходів є інформування неповнолітніх щодо їх прав та свобод, роз’яснення їм законодавства про працю та пенсійне забезпечення. Головним спеціалістом-юрисконсультом юридичного сектору Ігорем Бондарем в Смілянському коледжі харчових технологій Національного університету харчових технологій серед студентів проведено лекцію на тему «Законодавчі та нормативні вимоги з охорони праці осіб до вісімнадцяти років». Присутніх було ознайомлено про права дітей, які мають право на особливий захист, турботу і допомогу. В ході спілкування фахівець надав відповіді на всі запитання та роздав буклети по даній тематиці.

Популярні теми

24.04.2024, 14:28
Увага!
25.04.2024, 08:12
У селі на Черкащині на одній з вулиць підтопило більше десяти будинків (ФОТО)
25.04.2024, 08:07
На жаль, знову ворог поцілив по Смілі
24.04.2024, 14:58
Вбивство в Черкасах: до 10 років ув’язнення засуджено місцевого жителя

Публікації

06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]