Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Молодь з інвалідністю у Смілі провели цікавий і змістовний відпочинок на природі
Члени клубу спілкування «Нові друзі», який діє при міському центрі соціальних служб для сімї, дітей та молоді в весняно-літній період проводять цікаве та змістовне дозвілля на природі. От і цього разу 25 молодих смілян зібралися на березі річки Тясмин на пляжу «Чернігівський» аби зварити духмяної і запашної каші та поспілкуватися на різні і цікаві теми.

 Клуб спілкування «Нові друзі» об’єднує молодих людей з інвалідністю різного віку. Такі зустрічі для них ЦСССДМ проводяться щокварталу.

До Дня молоді ми їздимо на різні екскурсії, відвідуємо цікаві історичні місця. А ближче до осені проводимо щорічну традиційну кашу. Цього року ми планували організувати кашу до Дня Незалежності, але через погодні умови провели захід 13 вересня напередодні Дня міста, розповідає спеціаліст ЦСССДМ Максим Пархоменко.

Організувати кашу для людей із обмеженими можливостями допоміг керівник центрального осередку ГО «Правозахисна спілка інвалідів» Роман Уколов. Він люб’язно для потреб відвідувачів клубу «Нові друзі» виділив приміщення кафе, яке знаходиться на пляжу «Чернігівський» та допоміг наварити смачної каші.

Мета подібних заходів – вільне та невимушене спілкування. Всім відомо, що в людей які волею долі замкнені у своєму невеликому колі, є велика потреба у живому і невимушеному спілкуванні, коли можна поговорити про свої захоплення і досягнення, про власні спортивні чи інші здобутки. А талановитих людей серед відвідувачів клубу «Нові друзі» є чимало, як спортсменів так і творчих особистостей.

Один із членів нашого клубу Олег Панчук зі своєю дружиною вишивають. Виставку своїх робіт вони незабаром презентують у міській бібліотеці. Окрім спорту, деякі учасники цікавляться історичним минулим Сміли, тому вони завжди з охотою слухають розповіді Андрія Іванова, який бере участь у заходах клубу «Нові друзі», розповідає фахівець ЦСССДМ Максим Пархоменко.

Молоді люди з інвалідністю не тільки відвідують клуб «Нові друзі», а й стають активними учасниками і співорганізаторами різноманітних акцій та заходів, які проводить міський ЦСССДМ.

- На таких зустрічах, можна отримати інформацію з перших вуст щодо потреб людей з інвалідністю. Тому щомісячні зібрання клубу та живе спілкування з його учасниками – це величезний ресурс звідки спеціалісти ЦСССДМ черпають інформацію про потреби людей з інвалідністю та вносять їх до своїх планів на майбутнє і намагаються за можливості втілювати їх у життя .

Тетяна Письменна, журналіст газ. «Сміла від А до Я»

 

Популярні теми

Публікації

06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]