Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
НА ЧЕРКАЩИНІ ВИЯВЛЕНО БЕЗЛІЦЕНЗІЙНУ ТОРГІВЛЮ АЛКОГОЛЬНИМИ НАПОЯМИ ТА ТЮТЮНОВИМИ ВИРОБАМИ

Працівниками Головного управління ДПС у Черкаській області здійснюються заходи по відпрацюванню суб’єктів господарювання Черкаської області щодо дотримання вимог законодавства у сфері обігу та реалізації підакцизних товарів.

Так, при  проведенні фактичної перевірки фізичної особи підприємця Корсунь-Шевченківського району, встановлено факти зберігання, з метою подальшої реалізації прозорої рідини з характерним запахом спирту  в пластиковій тарі об’ємом 5,0л. в кількості 5 штук (25 літрів) без відповідних марок акцизного податку встановленого зразка та без супровідних документів, а також готової до продажу, попередньо розлитої рідини в пластикову тару об’ємом 1,0 та 0,5 л.  

Окрім того, продаж алкогольної продукції невідомого походження фізична особа – підприємець проводила за наявності ліцензії, яка надавала право здійснювати роздрібний продаж тільки пивом.

Проведеною перевіркою було встановлено також, факт продажу тютюнових виробів (194 пачки) без придбання відповідної ліцензії та без супровідних документів на походження товару.

Усі підакцизні товари, виявлені в ході перевірки, були добровільно видані фізичною особою – підприємцем працівникам податкової служби області для дослідження на предмет встановлення фальсифікату (відповідності вимогам ДСТУ).

За вищезазначені порушення до фізичної особи підприємця будуть застосовані штрафні фінансові санкції у розмірі 176,7 тис. гривень.

Одночасно повідомляємо, що протягом січня – червня 2020 року відділом фактичних перевірок, контролю за готівковими операціями управління податкових перевірок, трансфертного ціноутворення та міжнародного оподаткування Головного управління ДПС у Черкаській області проведено 126 фактичних перевірок суб’єктів господарювання. За результатами перевірок складено акти на загальну суму 3 231,2 тис. грн. З них встановлено – 78 фактів реалізації підакцизних товарів, які не були обліковані в законодавчо встановленому порядку, 4 факти реалізації пального без відповідної ліцензії, 10 фактів роздрібної торгівлі та зберігання алкогольних напоїв та тютюнових виробів без марок акцизного податку, 14 фактів роздрібної торгівлі підакцизними товарами без придбання відповідної ліцензії, 12 фактів продажу алкогольних напоїв на розлив для споживання у місці продажу та 15 фактів зберігання фальсифікованих алкогольних напоїв з підробленими марками акцизного податку.

Популярні теми

04.03.2024, 11:28
Троє громадян підозрюються у державній зраді та співпраці з рф
20.03.2024, 14:45
Керівником обласної прокуратури повідомлено про підозру депутату Чигиринської міської ради
20.03.2024, 14:42
Відбувся творчий вечір "Модулі життя Віки Сінаєвської"
18.03.2024, 12:32
Ухилення від сплати аліментів на утримання дітей: результати роботи ювенальних прокурорів

Публікації

12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]