Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
На Черкащині замість 20 районів залишиться лише 4

Мінрегіонбуд на своєму офіційному сайті опублікувало мапу Черкаської області відповідно до якої, Черкаська область буде розділена 4 райони, а не на двадцять як зараз. За проектом Мінрегіонбуду всі райони області будуть об’єднані в Уманський, Звенигородський, Черкаський та Золотоніський райони. На думку авторів проекту це забезпечить ефективне державне управління територією. Далі на yes-cherkasy.

В свою чергу критики адмінреформи, яких в області чимало, апелюють до минулого негативного досвіду. Тоді Черкаська область була навпаки збільшена. Тоді впорядковані містечка та селища, позбавлені статусу райцентрів, перетворились на занедбані села, створена інфраструктура – занепала.

Частина Черкаської спільноти вважає, що не механічне перекроювання області, а успішні соціально-економічні перетворення в країні, подолання корупції в усіх ешелонах влади, вливання в райони інвестиційного капіталу – ось шлях до ефективного існування територій.

Проект ідеального адміністративно-територіального устрою Черкаської області був представлений Міністерством регіонального розвитку в минулому році. До його розробки також залучали експертів. Відповідно презентованого проект Черкаська область повинна складатися з 4 районів до складу яких повинно увійти 37 ОТГ із яких 16 міських, 9 селищних та 12 сільських.

На базі майбутніх укрупнених повітів,, округів чи районів не планується утворювати місцевих рад, а центральну державну владу представлятиме префект. Автори проекту говорять, що префекти виконуватимуть функції виконавчої влади, які з бюджету отримуватимуть кошти. Префекти також мають забезпечувати в повіті законність, переглядати акти громад, чи все відповідає законодавству. Водночас префектури повинні мати спроможність працювати, керувати, мати кадровий потенціал.

Популярні теми

04.03.2024, 11:28
Троє громадян підозрюються у державній зраді та співпраці з рф
20.03.2024, 14:45
Керівником обласної прокуратури повідомлено про підозру депутату Чигиринської міської ради
20.03.2024, 14:42
Відбувся творчий вечір "Модулі життя Віки Сінаєвської"
18.03.2024, 12:32
Ухилення від сплати аліментів на утримання дітей: результати роботи ювенальних прокурорів

Публікації

12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]