Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
На фінішній прямій: В області завершують осінній призов
На понад 80 % виконали план з призову на строкову службу цієї осені на Черкащині. Вже відправили до військових частин 330 призовників. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив обласний військовий комісар Євген Курбет.

– Загалом до лав ЗСУ до кінця листопада відправимо майже 500 осіб віком від 20 до 27 років, – зауважив обласний військовий комісар. – З них 80% строковиків нестимуть службу у військових частинах Збройних Сил, більше 100 хлопців – у лавах Нацгвардії та ще 20 – Державної спеціальної служби транспорту. Щотижня у середньому ми від області відправляємо 70-80 осіб до військових частин.

Нині в області на обліку перебуває 30 тисяч чоловіків. Втім цієї осені за викликом до призовних частин не з’явилися понад 13 тисяч осіб. До адміністративної відповідальності притягнуто майже 400 призовників та 23 посадові особи, які відповідають за організацію та ведення обліку призовників – сільські голови, керівники підприємств, секретарі сільських рад. Без поважних причин не з’явилися на відправку 12 призовників. Матеріали по них направлені до правоохоронних органів для порушення кримінальних справ. За ухилення від призову на строкову службу їм загрожує позбавлення волі до 3-х років.

– У нас повністю відпрацьована система дій, кожен районний військкомат належно виконує свою роботу, – говорить Євген Курбет. – Однак є деякі проблеми з ухилянням від призову. Зокрема частішають випадки трудової міграції юнаків, які мають нести строкову службу, зміни їхнього місця проживання, коли навіть близькі не можуть назвати, де вони зараз, порушення правил реєстрації місця проживання та вчинення нетяжких злочинів. Наприклад, хлопець може демонстративно викрасти велосипед, злити на автостоянці бензин. За цими фактами порушуються відповідні провадження. Та ці питання вирішаться шляхом запровадження змін у законодавстві.

Водночас Євген Курбет звернув увагу на проведення роботи з оповіщення призовників про початок призову. Цьогоріч розголосу набули випадки проведення «призовних» рейдів на Львівщині та Київщині.

– На Черкащині таких рейдів не проводили, – наголосив обласний комісар. – До оповіщення ж ми традиційно залучаємо представників військових комісаріатів. Також працює спеціальна призовна комісія під головуванням профільного заступника голови облдержадміністрації. Загалом проведення таких рейдів треба розглядати комплексно. З огляду і на правомірність поведінки юнаків, які ігнорували виконання свого військового обов’язку. Думаю, що головна мета таких рейдів – не спіймати двох-трьох призовників, а показати всім, що в Україні – неспокійно, що проходять заходи з призову і кожен з нас, окрім прав, мають ще й обов’язки.


Задля проведення комплекснішого призову, в Україні незабаром запустять в роботу Єдиний державний реєстр військовозобов’язаних. У військових комісаріатах введена посада його оператора.

Робота реєстру допомагатиме також і веденню військового обліку, плануванню та виконанню заходів мобілізації, прийняттю на військову службу за контрактом та ін. – Робота у військових комісаріатах буде здійснюватися так, як це на сьогодні робиться у ЦНАПах – за принципом «єдиного вікна», – пояснив обласний військовий комісар. – Самій комісаріати наступного року будуть реформовані у територіальні центри комплектування та надання соціальних послуг. Пілотний такий проект зараз упроваджується на базі Чернігівського обласного комісаріату, відпрацьовуються нові штати та підходи. Головна увага буде приділятися рекрутингу, рекламно-агітаційній роботі.

Популярні теми

04.03.2024, 11:28
Троє громадян підозрюються у державній зраді та співпраці з рф
20.03.2024, 14:45
Керівником обласної прокуратури повідомлено про підозру депутату Чигиринської міської ради
20.03.2024, 14:42
Відбувся творчий вечір "Модулі життя Віки Сінаєвської"
18.03.2024, 12:32
Ухилення від сплати аліментів на утримання дітей: результати роботи ювенальних прокурорів

Публікації

11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]