Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
НА ПОЗАЧЕРГОВІЙ СЕСІЇ ДЕПУТАТИ НЕ УХВАЛИЛИ ЖОДНОГО РІШЕННЯ
21 червня був дуже гарячий день для нашої влади і в прямому, і в переносному значенні. Відбулося багато важливих засідань: нарада з ЖКГ, депутатська бюджетна комісія, сесія міської ради і виконком. Всі питання та теми зустрічей були важливі, але не завжди результативні.

 На позачергову 71-шу сесію міської ради винесли три питання: про встановлення місцевих податків і зборів, про затвердження ставок земельного податку, розміру орендної плати та пільг зі сплати земельного податку на 2019 рік в адміністративних межах Смілянської міської ради, про внесення змін до рішення про міський бюджет.

 Спочатку нічого не передвіщало біди. І явка депутатів була хорошою – із 36 зареєструвалися 27, і всі були налаштовані рішуче та хотіли працювати. Але у ході сесії кожне питання обговорювалося, виникали дискусії та суперечки… Частина депутатів хотіли підняти податок для підприємців, бо немає з чого наповнювати міський бюджет. Депутати-підприємці активно блокували це рішення, тому що кількість підприємців у Смілі і так стрімко зменшується, тож їх треба берегти і не перевантажувати податками.

 Половина обранців збиралися підняти та переглянути орендну плату та земельний податок, мовляв, вони замалі. Навіть у селах люди платять більше. Інша половина не хочуть соціальної напруги та невдоволення смілян, тож і це рішення не пройшло. Під кінець засідання пристрасті так накалились, що депутати вже не голосували й за те, що просто необхідно – за субвенцію для медиків, перерозподіл коштів для освіти. Напруження додавало ще й те, що депутати мусили голосувати вручну, за прізвищами, старим методом, тому що на попередній сесії самі ж не ухвалили і не помирились через електронну систему «Рада». В.о.міського голови Костянтин Синьогуб навіть оголошував перерву, щоб обранці охололи і зібрались, та це не допомогло. Присутні у залі представники громади критикували депутатів, тому що майже кожне засідання перетворюється на цирк, вони знову не можуть помиритись і дійти згоди між собою – настільки всі різні люди. Ніхто нікому не поступиться. Але ж треба працювати, робити щось для міста, а не сваритися. Так і не ухваливши жодного рішення, депутати розійшлись до наступного разу.

 

Популярні теми

Публікації

12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]