Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
На Смілянщині підведено підсумки акції «Випускник-2018»
Серію профорієнтаційних заходів для школярів Смілянщини в рамках акції «Випускник-2018» організували спеціалісти Смілянського міськрайонного ЦЗ. Протягом жовтня - листопада для учнів загальноосвітніх шкіл міста та району відбулися різні заходи, а саме: профорієнтаційні уроки, профінформаційні групові заходи для молоді, День відкритих дверей ЦЗ, професіографічна екскурсія, День відкритих дверей на виробництві, Акція «Випускник»– для учнів шкіл м. Сміла, та ряд виїзних профорієнтаційних заходів для старшокласників Смілянського району.Метою низки заходів Акції «Випускник-2018» є допомога старшокласникам у виборі майбутнього професійного шляху через формування установки на власну активність самопізнання. На заходах діти ознайомились зі складовими вибору майбутньої професії, класифікацією професій за предметом праці, вимогами професії до людини, отримали орієнтири у професійному визначенні.

Під час таких зустрічей старшокласники обговорювали питання професійного вибору, знайомилися з новими професіями, розповідали про те, ким вони хочуть стати у майбутньому. Крім того, діти отримали інформацію про послуги, які надає служба зайнятості, ознайомилися з «Путівником професій», «Барометром професій», що відображає актуальну потребу у працівниках. Також в ході цих зустрічей учні мали можливість ознайомитися з елементами сучасної технології пошуку роботи, переглянувши відеоролики, які стосуються тем «Підготовки резюме» та «Співбесіди з роботодавцем». Побувавши на підприємстві ТОВ «Меблі «Лівс», діти отримали яскраві враження. Пройшовши по цехах підприємства, побачили, як народжуються сучасні меблі, ознайомились з умовами праці, отримали можливість вивчити професії «зсередини».Заходами акції охоплено 32 загальноосвітні навчальні заклади (928 учнів).

Такі форми роботи дають можливість учнівській молоді свідомо визначитись зі своїми уподобаннями та нахилами, обрати саме ту професію, яка допоможе знайти гідне місце на ринку праці.
 
За інформацією Смілянського міськрайонного центру зайнятост

Популярні теми

24.04.2024, 14:28
Увага!
25.04.2024, 08:12
У селі на Черкащині на одній з вулиць підтопило більше десяти будинків (ФОТО)
25.04.2024, 08:07
На жаль, знову ворог поцілив по Смілі
24.04.2024, 14:58
Вбивство в Черкасах: до 10 років ув’язнення засуджено місцевого жителя

Публікації

06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]