Зареєстровано випадок захворювання на ботулізм.
Про це повідомляє обласний лабораторний центр.
Сталася біда з жителем Богуславця Золотоніського району. Чоловік з’їв в’яленої річкової риби домашнього приготування і вже наступного дня у нього з’явилися нудота, багаторазова блювота, діарея, ознаки зневоднення організму, порушення зору.
Після звернення до центральної районної лікарні хворий був госпіталізований у реанімаційне відділення.
Потерпілому введено протиботулінічний полівалентний анатоксин, стан хворого середньої важкості.
В обласному лабораторному центрі закликають дотримуватися головних вимог технології приготування консервованих харчових продуктів, зокрема, м’ясних консервів, в’ялених і копчених виробів з риби та м’яса. А також наполегливо рекомендують не купувати в’ялену, копчену, солону рибу, домашні консерви в місцях несанкціонованої торгівлі.
Про це повідомляє обласний лабораторний центр.
Сталася біда з жителем Богуславця Золотоніського району. Чоловік з’їв в’яленої річкової риби домашнього приготування і вже наступного дня у нього з’явилися нудота, багаторазова блювота, діарея, ознаки зневоднення організму, порушення зору.
Після звернення до центральної районної лікарні хворий був госпіталізований у реанімаційне відділення.
Потерпілому введено протиботулінічний полівалентний анатоксин, стан хворого середньої важкості.
В обласному лабораторному центрі закликають дотримуватися головних вимог технології приготування консервованих харчових продуктів, зокрема, м’ясних консервів, в’ялених і копчених виробів з риби та м’яса. А також наполегливо рекомендують не купувати в’ялену, копчену, солону рибу, домашні консерви в місцях несанкціонованої торгівлі.
Популярні теми
Публікації
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.