Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Народний депутат Сергій Рудик про опалення в Смілі
Шановні сміляни!
Поки депутати Смілянської міської ради готуються до чергової (чи позачергової) сесії аби прийняти рішення про надання кредиту для КП "Смілакомунтеплоенерго", я теж не сиджу, склавши руки!

 Попри напружений пленарний графік, провів робочу нараду з заступником Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Едуардом Кругляком, який вже минулого року був у Смілі й пояснював керівництву міста законні шляхи виходу із ситуації! На жаль, тоді його ніхто не почув!

Що маємо в сухому залишку. Ситуація, звісно, критична, але її можна «розрулити». Як? Для цього необхідна консолідована позиція депутатів міськради й членів виконкому та чітке уявлення, що місто повинно бути з теплом. І тут виникає вже риторичне питання: чи далі добиватися від Нафтогазу отримання номінації на газ, аби його ціна для людей становила 8,55 грн за куб. м, як по всій країні, чи закупляти газ у трейдера по ціні 11,5 грн, як сьогодні пропонує міська влада? В кожному з варіантів є свої плюси і мінуси! І це потрібно чітко розуміти.

Якщо ухвалити рішення сесіїі про визнання КП "Смілакомунтеплоенерго" попередніх боргів, тоді, згідно з вимогами чинного законодавства, підприємство мало би право не сплачувати НАК "Нафтогаз" штрафи та пені (а це майже 50% заборгованості) і отримало б можливість укласти договір реструктуризації боргів на 60 місяців !? Якщо ж цього не робити і не визнавати борги за КП( це, власне, і має вирішити міськрада) газ доведеться закупляти у трейдера по суттєво завищеній ціні, що теж малоприємний для споживачів варіант! Але найгірший варіант, і це сьогодні розуміють всі- це нічо не робити! Бо тоді не буде тепла, ні для бюджетних установ, ні для населення!!!

P. S. А поки депутати міськради і члени виконкому з‘ясовують між собою стосунки, я звернувся до Прем'єр-міністра з проханням виділити кошти на закупівлю керамічних обігрівачів для всіх дитсадочків міста. Про результати звернення- негайно інформуватиму громаду!

 

Популярні теми

Публікації

06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]