Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Невирішене питання: на Смілянщині гальмують будівництво нової амбулаторії
Провести сесію та ухвалити рішення про виділення співфінансування, необхідного для будівництва сучасної амбулаторії практики сімейної медицини у Сунках, вимагає народний депутат України Сергій Рудик. Із відповідним листом він повторно звернувся до голови Смілянської районної ради Володимира Грошева та депутатів.

Сунківська лікарська амбулаторія увійшла до переліку з 23 медзакладів, які мають звести у Черкаській області. Його сформували за пропозиціями районів і об’єднаних територіальних громад. Для області на новенькі будівлі з сучасним медичним обладнанням, меблями та усіма зручностями із держбюджету спрямували понад 200 млн грн. Оскільки реформу реалізують на умовах співфінансування, місцеві бюджети також мають забезпечити 10 відсотків. «Із 23 сучасних амбулаторій практики сімейної медицини, які мали ось-ось бути побудовані в області, Сунківська, що в Смілянському районі, чи не єдина, яка не має рішення райради про виділення співфінансування», – ідеться в листі народного депутата.

– У жовтні минулого року, за моїм наполяганням, на сесії районної ради необхідна сума була виділена. Однак у грудні її забрали назад, мотивуючи тим, що вже кінець року, і кошти не зможуть використати. Їх розподілили на інші цілі, при цьому пообіцявши повторно виділити необхідну суму на початку року. Минув січень, лютий, березень, маємо вже квітень, а кошти так і не виділені, – розповідає Сергій Рудик. – Сесія районної ради мала відбутися 8 квітня, тож ми чекали, що нехай із запізненням, але кошти на співфінансування будуть виділені. Однак днями у ЗМІ з’явилося оголошення про те, що вона відбудеться аж 26 квітня. І це при тому, що за планом амбулаторія мала бути побудована до літа.

Депутат нагадує, що два роки тому зволікання з виділенням коштів із районного бюджету на співфінансування вартувало Смілянщині недоотримання щонайменше 100 млн грн на ремонт доріг і повернення до державного бюджету коштів, які були закладені на ремонт ділянки дороги Н-16 зі Сміли у напрямку Носачева.

Така сама амбулаторія повним ходом будується у Степанках Черкаського району, де передбачили фінансування і на будівництво, і на закупівлю обладнання, і вже звернулися до проектанта, аби розробити проекти на водозабезпечення, електропостачання та благоустрій. Так само вже заклали фундамент під амбулаторію в Жаботині Кам’янського району. Тільки у Смілянському районі не можуть почати будівництво, бо по закону, коли немає співфінансування з місцевого бюджету, не можна використати і державні кошти. Сунківська громада давно вже виділила 170 тис. грн для початку проведення будівельних робіт і з нетерпінням чекає на новеньку амбулаторію, – зазначив Сергій Рудик.

Популярні теми

24.04.2024, 14:28
Увага!
25.04.2024, 08:12
У селі на Черкащині на одній з вулиць підтопило більше десяти будинків (ФОТО)
25.04.2024, 08:07
На жаль, знову ворог поцілив по Смілі
24.04.2024, 14:58
Вбивство в Черкасах: до 10 років ув’язнення засуджено місцевого жителя

Публікації

12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]