Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
ОБЛАСНІ ДЕПУТАТИ ПРОГОЛОСУВАЛИ ЗА СТВОРЕННЯ СМІЛЯНСЬКОГО ОКРУГУ
В Україні триває формування децентралізованої системи місцевого самоврядування. Його завершенням має бути проведення чергових місцевих виборів восени 2020 року на новій територіальній основі громад і районів.
Ми вже неодноразово писали, що на жаль, нас, смілян, чекає ще одна глобальна проблема - у проекті Черкаській області Міністерство регіонального розвитку не бачить окремого Смілянського району.
За незрозумілими критеріями нашу Смілянщину поділили між Звенигородським районом, до якого відокремлено найпотужнішу Ротмістрівську об’єднану територіальну громаду, та Черкаським районом, до якого віднесено м.Сміла та решту об’єднаних територіальних громад.
Вчасно схаменулися депутати Смілянської районної ради. На п’ятдесят першій сесії вони висловили своє критичне ставлення до такого устрою та вирішили звертатись до вищих органів влади щодо свого бачення проблеми.
Пропозиції Смілянської районної ради щодо утворення окремої п’ятої адміністративно-територіальної одиниці, межі якої мають збігатися з межами госпітального округу з центром в м. Сміла із включенням до його складу територіальних громад Смілянського, Кам’янського, Городищенського та Корсунь-Шевченківського районів були визнані слушними У Міністерстві розвитку громад і територій України. Думку депутатів у Міністерстві доводили заступник голови районної ради Василь Латенко з депутатом Василем Мельником. Вони разом із депутатом Віктором Золотоверхим провели ряд зустрічей у представницьких органах пов’язаних районних рад.
Проте процедура подання пропозицій щодо АТУ для врахування Міністерством розвитку громад і територій передбачає схвалення їх обласною радою й подання обласної державної адміністрації. І, врешті, за підтримки першого заступника голови обласної ради Валентина Тарасенка та депутата обласної ради Наталії Кравцової питання про звернення депутатів Смілянської районної ради щодо змін до проекту моделювання системи адміністративно-територіального устрою Черкаської області було розглянуто і підтримано тридцять другою сесією обласної ради.
Під час голосування цього важливого питання у сесійній залі були присутні 51 депутат. З них голоси за підтримку звернення віддали 44 депутати, що дало можливість прийняти рішення, та дев’ятеро не брало участі у голосуванні.
Цікаво, що при цьому жодного голосу проти не було, але фракція партії «Відродження» у повному складі «проголосувала ногами», будучи відсутньою у сесійній залі, а фракція ВО «Свобода» хоч і брала участь у роботі пленарного засідання, та все ж повним складом не голосувала. Присутні на сесії депутати усіх інших політичних сил: ПП ВО «ЧЕРКАЩАНИ», ВО «Батьківщина», УКРАЇНСЬКОГО ОБЄДНАННЯ ПАТРІОТІВ – УКРОП, Радикальної партії, депутатських груп «Основа» і «Шевченків край», позафракційні, віддали голоси за прийняття рішення.
Якою б не була воля обласних обранців, районна рада поважає вибір кожного. А усвідомлюючи свою відповідальність перед жителями району щодо збереження і примноження його потенціалу, забезпечення економічної спроможності та ефективної реалізації повноважень місцевого самоврядування, районна рада щиро дякує за розуміння і високу громадянську позицію депутатам обласної ради, які підтримали суспільну думку жителів Смілянського району: В.Тарасенку, М.Булатецькому, І.Нестеренку, В.Коваленко, О.Северину, В.Степовому, А.Футимі, О.Лупашку, В.Галушку, Г.Плічку, С.Лихошерсту, В.Уманцю, А.Ткаченку, В.Братанічу, А.Підгорному, О.Коваленку, В.Павличуку, С.Овчаренку, М.Авраменку, М.Мушієку, В.Бойку, О.Озірному, М.Козаку, М.Дивничу, О.Давиденку, А.Сегеді, Л.Сілко, І.Далібожаку, В.Далібожак, В.Костюченку, О.Рибченку, П.Захарцеву, А.Сахно, М.Морозюку, В.Копійченку, М.Пошиванику, О.Баштану, В.Парамонову, В.Погорілому, В.Ніжнікову, В.Веретільнику, В.Доманському, А.Коверському, А.Ярішу. 

Популярні теми

24.04.2024, 14:28
Увага!
25.04.2024, 08:12
У селі на Черкащині на одній з вулиць підтопило більше десяти будинків (ФОТО)
25.04.2024, 08:07
На жаль, знову ворог поцілив по Смілі
24.04.2024, 14:58
Вбивство в Черкасах: до 10 років ув’язнення засуджено місцевого жителя

Публікації

12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]