Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
ОХОРОНУ ЛІСІВ ВІД ПОЖЕЖ, НЕЗАКОННИХ РУБОК ТА СТАН ОХОРОНИ ПРАЦІ ОБГОВОРИЛИ ЛІСІВНИКИ ЧЕРКАЩИНИ НА НАРАДІ
У Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства під керівництвом першого заступника начальника Василя Горди відбулася виробнича нарада з директорами держлісгоспів. Пожежонебезпечний період, стан незаконних рубок у лісах області й інші важливі питання були винесені для обговорення на засіданні та для ухвалення відповідних рішень.

 Головний спеціаліст відділу лісового та мисливського господарства Микола Бихало доповів, що з початку року у лісах держлісфонду виникла 81 пожежа на загальній площі у 22,42 га, у тому числі верхова – на площі 2,2 га. Найбільша низова лісова пожежа сталася у Чигиринському лісгоспі на площі 7,5 га. Працівниками державної лісової охорони проведено 235 рейдів та притягнуто до адміністративної відповідальності 21 особу (на суму 2125 грн). Наразі у області почалися жнива, тому держлісгоспам необхідно поновити мінералізовані смуги між полями та лісовими масивами у зв’язку з можливою негативною тенденцією випалювання стерні.


 Щодо незаконних рубок, то у цьому році виявили 32 таких випадки загальною масою 260 м куб., завдано збитків 1 млн 252 тис. грн, у тому числі не виявленими лісопорушниками – 178 м куб., збитки становлять 1 млн грн. Усі справи по незаконних рубках передані до правоохоронних органів.

 Перший заступник начальника управління Василь Горда наголосив, що протягом липня почастішали випадки незаконних рубок, тому необхідно посилити боротьбу з “чорними лісорубами”. Для цього застосовувати усі методи та засоби – насамперед збільшити кількість рейдів, використовувати фотопастки для фіксації пересування громадян й транспорту у лісах Черкащини, співпрацювати у цьому питанні суміжним структурним підрозділам.

 Завідувач сектору використання лісосировинних ресурсів та охорони праці Павло Сидорук проаналізував стан охорони праці на лісогосподарських підприємствах. З початку року на цей напрямок держлісгоспами спрямовано 1,7 млн гривень, з них переважна більшість витрачена на придбання спецодягу та приведення основних фондів у відповідність вимог Закону України “Про охорону праці”. Спільно з Управлінням Держпраці у Черкаській області у кожному лісгоспі було проведено інформаційно-роз`яснювальні семінари з підвищення рівня охорони праці та техніки безпеки, загалом ці навчання пройшли понад 500 працівників лісового господарства. Цьогоріч нещасних випадків та ДТП у держлісгоспах не зафіксовано.


 Черкаське обласне управління
лісового та мисливського господарства




 

Популярні теми

Публікації

06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]