Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Отримати свідоцтво про народження тепер можливо безпосередньо в закладі охорони здоров’я, де приймаються пологи
З метою створення сприятливих умов, спрямованих на спрощення доступу громадян до адміністративних послуг щодо державної реєстрації народження дитини у комунальному закладі «Смілянська міська лікарня Черкаської області» запроваджено новий сервіс, який передбачає прийняття працівниками Смілянського міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного управління юстиції у Черкаській області документів, необхідних для проведення державної реєстрації народження дитини, та видачу свідоцтва про народження дитини.

Державна реєстрація актів цивільного стану проводиться з метою забезпечення реалізації прав фізичної особи та офіційного визнання і підтвердження державного факту народження фізичної особи та її походження.

Державна реєстрація народження дитини проводиться з одночасним визначення її походження та присвоєння їй прізвища, власного імені та по батькові.


 Підставою для проведення державної реєстрації народження дитини є:
- медичне свідоцтво про народження (форма № 103/0), що видається закладами охорони здоров’я незалежно від підпорядкування та форми власності, де приймаються пологи.
Державна реєстрація народження проводиться за усною чи письмовою заявою батьків дитини чи одного з них, а в разі смерті батьків або в разі якщо вони з інших причин не можуть зареєструвати народження – за заявою родичів, інших осіб, уповноваженого представника закладу охорони здоров’я, в якому народилась дитини або в якому не цей час вона перебуває.

Одночасно із заявою про державну реєстрацію народження подаються:
 а) паспорти або паспортні документи, що посвідчують особи батьків (одного з них). Якщо документ, що посвідчує особу одного з батьків, з поважних причин не може бути пред’явлений, то орган державної реєстрації актів цивільного стану не вправі відмовити в державній реєстрації народження дитини. Відомості про другого з батьків у цьому разі зазначаються на підставі свідоцтва про шлюб;

б) паспорт або паспортний документ, що посвідчує особу заявника, у разі якщо державна реєстрація народження проводиться не батьками, а іншою особою;

в) документ, який є підставою для внесення відомостей про батька дитини (свідоцтво про шлюб, спільна заява матері та батька дитини, заява матері). За відсутності свідоцтва про шлюб підтвердженням зареєстрованого шлюбу може бути відмітка про його державну реєстрацію в паспортах або паспортних документах матері та батька дитини.

 Якщо дитина народилась у подружжя, дружина записується матір’ю, а чоловік – батьком дитини за заявою будь-кого з них.

Якщо батьки не перебувають у шлюбу між собою, походження дитини від матері визначається на підставі одного із документів, передбачених у пункті 2 глави ІІІ Правил державної реєстрації актів цивільного стану в Україні, а походження дитини від батька визначається за заявою матері та батька дитини про визнання батьківства.

Якщо мати дитини не перебуває у шлюбі та немає спільної заяви батьків, прізвище та громадянство батька дитини зазначається за прізвищем та громадянством матері, а власне ім’я по батькові – за вказівкою матері у заяві про державну реєстрацію народження відповідно до частини першої статті 135 Сімейного кодексу України.

Державна реєстрація народження дитини проводиться не пізніше одного місяця від дня народження дитини.



І.В. Дубова,
головний спеціаліст Смілянського міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану
Головного територіального управління юстиції у Черкаській області 

Популярні теми

04.03.2024, 11:28
Троє громадян підозрюються у державній зраді та співпраці з рф
20.03.2024, 14:45
Керівником обласної прокуратури повідомлено про підозру депутату Чигиринської міської ради
20.03.2024, 14:42
Відбувся творчий вечір "Модулі життя Віки Сінаєвської"
18.03.2024, 12:32
Ухилення від сплати аліментів на утримання дітей: результати роботи ювенальних прокурорів

Публікації

10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]