Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
ПОЕТИЧНА ЗУСТРІЧ ДО МІЖНАРОДНОГО ДНЯ РІДНОЇ МОВИ
До Міжнародного дня рідної мови у школі №3-колегіумі відбулась цікава зустріч. Учні 8-А та 9-А класів ближче познайомились із творчістю письменника Івана Шпички, який більше тридцяти років працював у Смілі вчителем і запам’ятався усім як влучний гуморист і сатирик.Запрошена на зустріч Світлана Іванівна Симоненко, донька письменника, через силу художнього слова донесла до слухачів думку, що мова – це наш великий скарб. Свої почуття і переживання, радість і смуток, біль і здивування ми передаємо через нашу рідну мову. А справжні її майстри створили літературу, читаючи яку, стаєш більш чуттєвим, мудрішим, досконалішим.


А потім учні мали змогу насолодитись майстерним читанням гуморесок І. Шпички у виконанні самої Світлани Іванівни, а також учня 5 класу Сунківської школи Дерев’янка Юрія (переможця Міжнародних конкурсів ім. А Сови та «Золотий лелека») та учениці 9-А класу школи №3-колегіуму Скорик Ганни (переможниці обласної олімпіади з української мови та літератури). Магія слова та талант письменника творили чудо: учнів переповнювала хвиля позитивних емоцій, кумедні життєві ситуації змушували замислитись, а дотепне українське слово викликало найкращі почуття та хороший настрій.


З портрета на клас дивились серйозні очі письменника-земляка. Він ніби теж був присутнім на цій зустрічі і, мабуть, радів, що його слово об’єднало поціновувачів прекрасного, носіїв милозвучної, неповторної рідної мови.

Популярні теми

Публікації

10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]