Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Попередити пошкодження об'єктів енергозабезпечення
Упродовж останніх років на території Черкаської області загрозливого характеру набули крадіжки електричної енергії, окремих складових елементів електричних мереж та іншого обладнання ПАТ «Черкасиобленерго».

Викликає значну стурбованість те, що викраденням електричних дротів з повітряних ліній електропередачі, силових трансформаторів, трансформаторної оливи з підстанцій та металевих кутників з опор не тільки завдається значна матеріальна шкода Товариству, а й неодмінно призводить до аварійного стану мережі електропостачання. Без сумніву, зазначене спричиняє значні незручності, пов`язані з вимушеним та довгостроковим припиненням електропостачання населених пунктів. Зростають ризики екологічного лиха, зупинок підприємств, лікарень та інших об`єктів життєзабезпечення населення, що у кінцевому рахунку може створити реальні загрози громадській безпеці.

ПАТ «Черкасиобленерго» звертається до всіх жителів району з великим проханням сприяти збереженню об`єктів енергозабезпечення, своєчасно повідомляти про виявлені факти пошкодження енергетичних об`єктів, а також про осіб, які вчиняють крадіжки відповідного обладнання та електроенергії, або готуються до їх скоєння.

Інформацію просимо надавати диспетчеру Смілянського РЕМ
за телефонами: 4-25-60, 9-18-78, або до поліції за номером 102.


Електронна адреса диспетчера Смілянського РЕМ: disp_sm@obl.ck.energy.gov.ua

Не будемо байдужими до нашої спільної з вами проблеми.

Заздалегідь вдячні вам за підтримку та порозуміння.
Обережно – електричний струм!

Електричний струм, як правило, підводиться в малоповерхові будинки по повітряних лініях.

В наслідок складних погодних умов, різних пошкоджень на повітряних лініях проводи провисають або обриваються. При доторканні до провислого, обірваного проводу або навіть при наближенні до лежачого на землі проводу людина попадає під дію електричного струму.

Необхідно пам'ятати, що смертельно небезпечне не тільки доторкання, але навіть наближення ближче 8 метрів до обірваного проводу.

При виявленні обвислих або обірваних проводів необхідно організувати охорону місця де провід провис або лежить на землі, на гілках і негайно попередити про це чергового диспетчера району електричних мереж за телефоном: 4-25-60 або 9-18-78.

Особливо часто при доторканні до обвислих або обірваних проводів внаслідок негоди, травмуються та гинуть діти.

Щоб запобігти цьому, забороняйте дітям влаштовувати ігри під лініями електропередачі, доторкатись до проводів, до опор ліній електропередач будь якого рівня напруги, запускати повітряних зміїв, кидати на проводи будь-які предмети, розбивати лампочки та ізолятори. Небезпека ураження електричним струмом може виникати і тоді коли повітряна лінія справна, але відстань від людини до проводу штучно скорочена – тобто коли під проводами ведеться будівництво, розвантажуються або складаються матеріали поблизу повітряної лінії, невміло встановлюють телевізійні або радіоантени, проводяться різні роботи з використанням металевих предметів та дротів, роботи на покрівлях будівель.

Останнім часом фермерські господарства для ведення сільського господарства використовують техніку закордонного виробництва з габаритами по висоті більше шести метрів що недопустимо при виконанні робіт під проводами ліній електропередач, це може привести до ураження електричним струмом.
Громадяни!
 
Виконуйте правила безпеки самі та звертайте увагу інших, особливо дітей про смертельну небезпеку самоправного проникнення в електроустановки та наближення до струмопровідних частин - це гарантує захист від нещасних випадків та ураження електричним струмом.
Пам'ятай!

Електричний струм уражає раптово, коли людина доторкається до струмовідної частини, внаслідок чого вона стає ввімкненою в коло проходження струму.

Електричний струм не має ні запаху, ні кольору, тому людина на може без приладів визначити наявність електричного струму.

Ураження електричним струмом може виникнути як при безпосередньому контакті із струмовідними частинами, та і при недопустимому наближенні до них. Дія електричного струму на людину залежить від величини струму, часу його проходження, фізичного та психологічного стану людини, довкілля тощо.
Проходячи через тіло людини, електричний струм може викликати електричний удар, опіки, непритомність, конвульсії, зупинку дихання і навіть смерть.

Щоб уникнути нещасних випадків від ураження електричним струмом, необхідно чітко усвідомити небезпеку дії електричного струму і твердо знати та неухильно виконувати основні правила безпечного користування електричною енергією.

Популярні теми

24.04.2024, 14:28
Увага!
25.04.2024, 08:12
У селі на Черкащині на одній з вулиць підтопило більше десяти будинків (ФОТО)
25.04.2024, 08:07
На жаль, знову ворог поцілив по Смілі
24.04.2024, 14:58
Вбивство в Черкасах: до 10 років ув’язнення засуджено місцевого жителя

Публікації

06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]