Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Поради до дня батька від Олександра Засядька: як виховати успішних синів?
Олександр Засядько – водій і батько двох синів. Чоловік раніше працював у лісництві, у центрі зайнятості, а зараз звернувся за допомогою щодо нової роботи. У вільний від пошуків заробітку час, пан Олександр допомагає із господарством дружині Любові та дає настанови синам Святославу та Артему. Старший син захопився справою батька і став автослюсарем. Молодший – школяр, насолоджується літніми канікулами. Олександр Засядько каже, що його діти – то найпотужніший стимул шукати нову роботу. Сподівається, що його поради щодо виховання дітей зацікавлять і майбутнього роботодавця: Я вважаю, що добре мати водія, з яким можна поговорити на будь-яку тему чи помовчати під настрій.
Спільно працювати та відверто розмовляти
Сини допомагають по господарству одне поперед одного незалежно  від віку: кожен хоче отримати заслужену похвалу. Звичайно, ми багато спілкуємося. Обговорюємо які життєві ситуації трапляються, як краще в них поводитися чи відреагувати. Разом учимося як подолати негативні емоції та справитися з гнівом, коли щось іде не до ладу.
Навчати відчувати людей
“Коли чоловік розуміє, що відчуває інша людина, з нього буде гарний працівник та батько. Ігри в смартфонах та соціальні мережі притуплюють це вміння відчувати того, хто поряд. Ми з дружиною прищеплюємо синам повагу до тих, хто нас оточує.
Щиро хвалити
Гарна осанка у чоловіка чи хлопця та впевненість у собі приваблюють дівчат. Батькам потрібно хвалити свою дитину за реальні успіхи. Звичайно, до спорту привчаємо. Наприклад, нам подобається грати у футбол.
Бути самому прикладом
Я помітив, що сини копіюють поведінку батька: погляд, рухи, звички. От старший син захоплюється автомобілями, як я. Тому мушу сам старатися, щоб бути позитивним прикладом.
Показувати свою прихильність
У дитинстві подобається, коли обіймають. Особливо діти люблять мамині поцілунки. Дещо пізніше – соромляться такого прояву батьківських почуттів. Тому молодшого сина ще можна підтримати дружніми потискуваннями, а старшого – підбадьорюю словами та зрідка – обіймами. Дітям важливо відчувати у будь-якій ситуації, що батьки на їхній стороні.

 

Популярні теми

24.04.2024, 14:28
Увага!
25.04.2024, 08:12
У селі на Черкащині на одній з вулиць підтопило більше десяти будинків (ФОТО)
25.04.2024, 08:07
На жаль, знову ворог поцілив по Смілі
24.04.2024, 14:58
Вбивство в Черкасах: до 10 років ув’язнення засуджено місцевого жителя

Публікації

06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]