Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
ПОСАДОВЦЮ ЧЕРКАСЬКОЇ ОДА ПОВІДОМЛЕНО ПРО ПІДОЗРУ У РОЗТРАТІ ПОНАД ЧОТИРЬОХ МІЛЬЙОНІВ БЮДЖЕТНИХ ГРИВЕНЬ
На підставі фіктивних актів виконаних робіт держпідприємство-виконавець одержало на свої рахунки бюджетні кошти. В подальшому, з метою конвертування їх у готівку, перерахували іншим комерційним структурам. Посадовцю інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених двома статтями Кримінального кодексу.

 Працівники Управління захисту економіки в Черкаській області Нацполіції та Черкаської місцевої прокуратуридовели причетність начальника одного з управлінь обласної державної адміністрації до розтрати бюджетних коштів, виділених на реконструкцію каналізаційного колектора.

Відповідно до угоди, укладеної між управлінням ОДА та держпідприємством, загальна сума робіт становила понад 4,2 мільйона гривень. З метою привласнення коштів керівник управління та директор підприємства організували злочинну схему. Так, посадовець ОДА підписав завідомо неправдиві акти виконаних робіт по реконструкції колектору. Де-юре, роботи завершені, де-факто навіть не починалися.

На підставі цих документів на рахунки державного підприємства було перераховано майже 4 мільйони гривень. В подальшому, з метою конвертування їх у готівку, ці кошти перерахували на рахунки приватних структур. Слідчі Черкаської міської прокуратури за оперативного супроводження працівників Управління захисту економіки В Черкаській області Нацполіції повідомили про підозру начальникові одного з управлінь Черкаської ОДА. Посадовцю інкримінують вчинення злочинів, передбачених ч.5 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.2 ст.366 (Службове підроблення) КК України.

Раніше керівникові державного підприємства також було повідомлено про підозру за вчинення аналогічних кримінальних правопорушень.

Департамент захисту економіки Національної поліції України
тел.довіри (098) 103-96-59
dze@ekon.np.gov.ua


 

Популярні теми

Публікації

06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]