Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Повідомлено про підозру арбітражному керуючому!
Смілянською місцевою прокуратурою за результатами розслідування повідомлено про підозру арбітражному керуючому з ліквідації майна Державного підприємства «Приладобудівний завод «Райдуга» м. Сміла, який, зловживаючи своїми повноваженнями, незаконно реалізував майно, що не перебувало у власності підприємства, а належало до комунальної власності м. Сміла, спричинивши громаді збитків на суму понад 2 мільйони гривень.

Підозрюваному інкриміновано вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 365 – 2 КК України – зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги, що спричинило тяжкі наслідки.

Злочинний намір був реалізований шляхом використання неіснуючого акту приймання-передачі основних засобів, до якого внесені системи електричних мереж у кількості 160 одиниць та в результаті включені до переліку ліквідаційної маси цілісного майнового комплексу ДП «Приладобудівний завод «Райдуга».

У подальшому арбітражним керуючим у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно зареєстровано право власності на систему електричних мереж за Міністерством економічного розвитку і торгівлі України, виставлено на аукціон з продажу майна банкрута ДП «Приладобудівний завод «Райдуга» та успішно реалізовано зацікавленому у придбанні майнового комплексу підприємству.

У разі доведення вини, підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавлення права займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Крім того, враховуючи, що посадовими особами Міністерства економічного розвитку і торгівлі України було перевірено та погоджено включення майна належного комунальній власності м. Сміла до ліквідаційної маси державного підприємства, Смілянською місцевою прокуратурою скеровано листа на адресу Державного бюро розслідувань для перевірки наявності ознак кримінальних правопорушень в діях посадовців означеного Міністерства.

Популярні теми

04.03.2024, 11:28
Троє громадян підозрюються у державній зраді та співпраці з рф
20.03.2024, 14:45
Керівником обласної прокуратури повідомлено про підозру депутату Чигиринської міської ради
20.03.2024, 14:42
Відбувся творчий вечір "Модулі життя Віки Сінаєвської"
18.03.2024, 12:32
Ухилення від сплати аліментів на утримання дітей: результати роботи ювенальних прокурорів

Публікації

11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]