Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Працівниками єгерської служби ДП «Смілянський лісгосп» розпочато сезон зимової підгодівлі диких тварин
З випаданням першого снігу проведено викладку всіх необхідних кормів. Відповідна робота проведена не тільки в мисливських угіддях, а також в об’єктах природно-заповідного фонду, де полювання заборонено. Адже збереження фауни одне із головних завдань працівників лісового господарства. Для цього державною лісовою охороною заготовлено різноманітні корми: сіно лісове, гіллячковий корм, зернофураж.

 Дикі парнокопитні особливо потребують підгодівлі в несприятливих погодних умовах зимово-весняняного періоду. Для цього єгеря застосовують мінеральну підгодівлю (солонці з кухонної солі). Підгодівля сіллю добре впливає на організм, зміцнює і підсилює захисні властивості проти захворювань.
 

 Козуль підгодовують сіном та гіллячковими віниками, заготовленими влітку з молодих пагонів ясена, верби, осики, горобини, яблуні, груші лісової. Тварини вимогливі до кормів і вибирають місцеперебування, де різноманітна і багата рослинність, тому взимку вони охоче ласують кормами, які для них заготовили працівники лісгоспу.

Для підгодівлі парнокопитних викладається сіно, кукурудзу, коренеплоди, зернові. Викладення проводиться в місцях концентрації тварин, там, де є загроза виснаження запасів природних кормів.

Головний мисливствознавець Костянтин Сергійович Костенко зазначає, що здійснюючи заходи щодо підгодівлі звірів, знижується збиток, що завдають дикі тварини штучним насадженням і сільськогосподарським культурам. Однак підживлення не повинно замінювати природну кормову базу та перешкоджати природним інстинктам, тому пропорції їжі корегують відповідно до ситуації. Єгері контролюють кількість кормів у годівницях та при потребі поповнюють їхні запаси, а для точнішого моніторингу диких тварин встановлюють фотопастки, які допомагають відслідковувати чисельність та видове різноманіття тварин в популяціях та спостерігати за їхньою поведінкою.


 
Лісівники Смілянщини
 

Популярні теми

Публікації

10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]