Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Про особливості розрахунків споживачів електроенергії в умовах нового ринку
Сьогодні в ПАТ “Черкасиобленерго” відбулася прес-конференція на тему “Реформування ринку електроенергії”. Головною метою заходу стало інформування побутових споживачів щодо змін в розрахункових документах за спожиту електроенергію, шляхів вирішення питань стосовно наявної переплати або заборгованості, способів передачі показів електролічильника, а також строків, у які це необхідно робити.

 - Нагадую, що на виконання положень Закону України “Про ринок електричної енергії” з 1 січня 2019 року послуги з розподілу, тобто передачі, та постачання електроенергії споживачам Черкаської області надаватимуть дві різні компанії. Оператором системи розподілу залишається ПАТ “Черкасиобленерго”, а от електропостачальником універсальної послуги стало ТОВ “Черкасиенергозбут”. Кожна компанія з початку 2019 року зосереджена на своїх функціях і завданнях, але головним пріоритетом залишається якісне та безперебійне електропостачання споживачам та забезпечення максимального рівня комфорту під час обслуговування.Тому ще раз акцентуємо увагу, що в січні поточного року споживачі отримуватимуть рахунки від нового постачальника електроенергії, тобто ТОВ “Черкасиенергозбут”, реквізити якого будуть відображені у платіжках нового зразка, – говорить директор комерційний ПАТ “Черкасиобленерго” Ігор Дмитрієв.
 

 - У грудні минулого року побутові споживачі підписали заяви-приєднання, згідно з якими з початку 2019 року вони купують електроенергію у нового постачальника – ТОВ “Черкасиенергозбут”. Тих споживачів, які подібних заяв не писали, але продовжували користуватися послугами і вчасно оплачували рахунки, було приєднано автоматично. Тому вже в лютому поточного року споживачі отримають рахунок уже від нового постачальника. Суттєвих змін у вигляді та оформленні платіжки не буде. Головне, на що під час оплати через банк чи Інтернет-банкінг повинен звернути увагу кожен споживач, це реквізити юридичної особи, яка прийме платіж за спожиту електроенергію в січні 2019 року. Тепер це будуть реквізити ТОВ “Черкасиенергозбут”, – пояснює заступник директора комерційного з розподілу електроенергії ПАТ “Черкасиобленерго” Руслан Самойленко.

 - Звертаємо увагу, що у платіжках за спожиту електроенергію в січні 2019 року особовий рахунок побутового споживача ТОВ “Черкасиенергозбут” змінився. На сьогодні у базах даних діє як старий особовий рахунок, так і новий. Але розраховуватися за електроенергію, спожиту у січні поточного року, потрібно за новим особовим рахунком. Щодо суми, яку потрібно сплатити, то її буде вказано у звичному місці. Також у платіжках нового зразка, у нижній частині, окрім реквізитів і телефонів ПАТ “Черкасиобленерго” як оператора системи розподілу електроенергії, з’являться телефони інформаційно-консультаційних центрів ТОВ “Черкасиенергозбут”, – коментує особливості рахунку нового зразка Руслан Самойленко.

 - Ще одним із пріоритетних питань для Товариства є врегулювання фактичної кредиторської заборгованісті, тобто переплати за спожиту електроенергію, яка виникла до 1-го січня 2019 року. Для того, щоб ці кошти були зараховані на ваш новий особовий рахунок ТОВ«Черкасиенергозбут», необхідно звернутися до відповідного району електричних мереж (РЕМ) або до контролера, який обслуговує вашу адресу для написання заяви. Для уникнення занепокоєння мешканців хочемо проінформувати, що всі кошти перераховуються від ПАТ «Черкасиобленерго» по кожному споживачу окремо згідно отриманих заяв. Перерахування здійснюється виключно на розрахунковий рахунок ТОВ «Черкасиенергозбут» із спеціальним режимом використання в уповноваженому банку, який погоджено державним регулятором НКРЕКП. Після отримання коштів електропостачальник зараховує їх на особові рахунки відповідних побутових споживачів, – пояснює Руслан Самойленко.

 - Для того, щоб електропостачальна компанія виставляла коректні рахунки, споживачам необхідно вчасно передавати покази лічильника. Згідно з новим законодавством, споживач повинен передавати покази станом на 1 число кожного розрахункового місяця. Сервіси, через які це можна зробити, залишаються незмінними. Тобто передати покази лічильника можна через особистий кабінет, Viber, за допомогою форми на сайті ПАТ “Черкасиобленерго” або за звичними телефонами кол-центру, – повідомляє Руслан Самойленко.
 

 
 За інформацією Черкасиобленерго

Популярні теми

Публікації

11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]