Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Проведено районний огляд-конкурс самодіяльних драматичних колективів
24 лютого в приміщенні районного будинку культури відбувся районний огляд-конкурс самодіяльних драматичних колективів, театрів малих форм та читців-аматорів, присвячений 100-річчю подій української революції 1917-1921 років.

 Огляд-конкурс проведено з метою активізації творчої діяльності народних аматорських театрів, народних театрів малих форм та аматорських театральних колективів, створення нових вистав та програм, підвищення виконавської майстерності аматорів драми та їх ролі в культурному обслуговуванні населення.

Протягом трьох годин творчі колективи району представляли свої конкурсні програми. Розпочали огляд-конкурс читці-аматори: Роман Башкардін (Березняківський сільський будинок культури ім. Т.Г.Шевченка) та Мякота Сергій (Макіївський сільський будинок культури).

Бурхливими оплесками дякували глядачі за чудову акторську гру народному аматорському театральному колективу «Березіль» Березняківського сільського будинку культури імені Тараса Шевченка, керівник Оксана Левченко. Цим колективом була представлена п’єса «Застукали в двері» за мотивами повісті Василя Барки «Жовтий князь», твору Уласа Самчука «Марія» та вірша Павла Тичини «Загупало в двері». Всі актори-аматори зіграли свої ролі досить колоритно, вразивши чудовими костюмами та грамотно вибудованими мізансценами.

Глибоким патріотизмом пронизані були виступи читців –аматорів: Анастасії Крохмалюк (Березняківський сільський будинок культури ім. Т.Г.Шевченка), Яшник Вероніки та Сторчової Вікторії (Балаклеївський сільський будинок культури). Та найбільше на цьому огляді вразив як членів журі, так і всіх присутніх виступ читця-аматора з Березняків Володимира Харченка з поемою Сергія Єсеніна «Чорна людина». Досить вдало виступили читці – аматори: Дядуша Максим з Балаклеї та Геращенко Інна та Зоренко Анастасія з Попівки.

Вже традиційно приємно вразив присутніх виступ учасників драматичного колективу Куцівського сільського будинку кульутри. Вони представили комедію-жарт на 1 дію «Весела кумпанія» та мініатюру «Несподіваний дзвінок». Гарного настрою додав виступ театру малих форм Березняківського сільського будинку культури ім. Т.Г.Шевченка, який показав мініатюру «Як чиновник вивчав українську мову».

Відрадно те, в цьому році гідно про себе заявили самодіяльні поети, які зачитували свої власні поетичні твори: Афанасенко Іван з Малого Старосілля, Бобік Віра з Ковалихи, Анастасія Крохмалюк з Березняків.

Нажаль, в зв’язку з проблемами з забезпеченням транспортом, інші колективи представлять свої конкурсні програми на районному огляді конкурсі аматорських колективів вокально – хорового жанру «Пісенні колорити», який відбудеться 31 березня 2018 року.

За інформацією районного будинку культури

 

Популярні теми

24.04.2024, 14:28
Увага!
25.04.2024, 08:12
У селі на Черкащині на одній з вулиць підтопило більше десяти будинків (ФОТО)
25.04.2024, 08:07
На жаль, знову ворог поцілив по Смілі
24.04.2024, 14:58
Вбивство в Черкасах: до 10 років ув’язнення засуджено місцевого жителя

Публікації

10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]