Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Результати діяльності Ротмістрівської громади
Пройшов рік як Ротмістрівська об'єднана територіальна громада повноцінно запрацювала, маючи спільний бюджет та формуючи нову структуру управління, і вже можна побачити результати роботи.

 Нині громада активно працює в напрямку залучення додаткових коштів з державного бюджету. Свідчення цього – успішні інфраструктурні проекти та проекти за рахунок коштів Державного  регіонального фонду, реалізовані за останній рік.

У 2018 році Ротмістрівська ОТГ взяла участь у конкурсі на фінансування з Державного фонду регіонального розвитку, в результаті чого виграла 3 проекти на загальну суму 3910,103 тис.грн., із яких кошти співфінансування з бюджету ОТГ – 791,389 тис.грн. Був проведений капітальний ремонт будівлі дошкільного навчального закладу «Барвінок» с.Куцівка з впровадженням енергозберігаючих заходів. В результаті виконання робіт утеплений фасад, замінені віконні та дверні блоки на металопластикові та виконане зовнішнє оздоблення будівлі садочку. Наразі дитячий заклад має привабливий та сучасний вигляд із комфортними умовами перебування як для діток, так і для персоналу та відвідувачів закладу.

Проведений капітальний ремонт проїжджої частини вулиці Центральна в с. Мельниківка протяжністю в 207 метрів. Необхідність капітального ремонту була викликана станом покриття, яке обмежувало нормальну експлуатацію автомобільного транспорту.

Також відбулася реконструкція будівлі Ротмістрівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів в результаті чого було замінено віконні та дверні блоки на металопластикові. Нині створені комфортні умови перебування дітей та персоналу в приміщенні школи, створені оптимальні умови для покращення енергоефективності будівлі та зменшення споживання енергоресурсів. У 2019 планується закінчити роботи по утепленню внутрішньому опорядженню та зовнішньому оздобленню будівлі школи.

В рамках субвенції на розвиток інфраструктури ОТГ у 2018 році було профінансовано 7 проектів на суму 2081,368 тис.грн., із яких 1717,3 тис.грн. – кошти інфраструктурної субвенції; 364,068 тис.грн. – кошти співфінансування з бюджету ОТГ. В ході реалізації були проведені енергозберігаючі заходи по будівлі ДНЗ «Сонечко» с. Ротмістрівка. В результаті було проведено капітальний ремонт покрівлі та утеплено фасад. Таким чином досягнуто максимальної ефективності використання енергоресурсів, покращення зовнішнього вигляду приміщення, покращено умови перебування діток, персоналу та відвідувачів в приміщенні ДНЗ.

Протягом 2018 року був проведений капітальний ремонт дороги вул. Шевченка с. Куцівка довжиною 113 метрів та шириною 5 метрів та капітальний ремонт вулиці Центральна в с. Ковалиха довжиною 92 метри. В результаті забезпечене відновлення експлуатаційного стану дороги.

Освітлення вулиць Миру, Тодося Осьмачки, Михайла Максимовича, Ломоносова, Шкільна, Кольцова в с. Ротмістрівка, вул. Українська с Куцівка, вул. Центральна та вул. Богунова с. Мельниківка.

В центрі села Ротмістрівка встановлено сучасні камери відеоспостереження, які охоплюють територію двох парків, дитячого та спортивного майданчика, перехрестя вулиць Михайлівська та Максима Рильського. Спостереження проводиться цілодобово, що дає додатковий дисциплінуючий фактор та ефективний засіб у розкритті кримінальних та адміністративних порушень.

До числа проектів, які фінансуються за рахунок інфраструктурної субвенції у 2018 році потрапили і чотири проекти з капітального ремонту ігрових дитячих майданчиків по вулиці Михайлівська с.Ротмістрівка, вул. Центральна с.Куцівка, вул. Кобзарська с.Ковалиха та вул. Центральна с.Мельниківка. У зв'язку з несприятливими погодними умовами роботи по монтажу обладнання будуть проведені в термін до травня місяця 2019 року.

Ротмістрівська об'єднана територіальна громада впевнено долає нелегкий шлях першопрохідця в Смілянському районі і має надію, що 2019 рік принесе ще кращі результати і процес децентралізації запрацює з більшою ефективністю та користю для людей.

За інформацією
Виконавчого комітету Ротмістрівської ОТГ


 

Популярні теми

24.04.2024, 14:28
Увага!
25.04.2024, 08:12
У селі на Черкащині на одній з вулиць підтопило більше десяти будинків (ФОТО)
25.04.2024, 08:07
На жаль, знову ворог поцілив по Смілі
24.04.2024, 14:58
Вбивство в Черкасах: до 10 років ув’язнення засуджено місцевого жителя

Публікації

06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]