Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
РОДИЧІ ВТОНУЛОГО СМІЛЯНСЬКОГО ШКОЛЯРА ПІДОЗРЮЮТЬ БРАКОНЬЄРІВ У ТРАГЕДІЇ
Недавно справили дев’ятини за смілянським школярем Євгеном Шаповалом. 11 червня хлопець пішов купатися на річку Тясмин і втопився. Разом із товаришем намагався наввипередки переплисти водойму і раптово зник з поля зору. На допомогу йому кинувся інший підліток й теж ледь не потонув. Про це повідомляють «Вечірні Черкаси».

Вже після похорону рідні заговорили про можливу причину трагедії. На їхню думку, Євген зачепився за рибальську сітку. На пляж пішов без дозволу. Мати категорично забороняла ходити самому до Тясмину.

«Після трагедії я ходила на те місце, - розповідає тітка загиблого Анна Міщенко. – Сітка стояла метрів 10 від пляжу. Женя з друзями пливли, хто швидше. Потрапив у ту сітку. Інший намагався витягнути племінника, але теж почав тонути. Його врятував інший їхній друг. Трохи водою поплювався, але все обійшлося. Мені розповіли, як під час цього всього до берега підбігла якась жінка й швиденько почала витягувати сіті».

Неподалік від дітей були дорослі. Кинулися рятувати Шаповала, коли його одноліток забив на сполох. В цей момент хлопчик вже щонайменше 5 хвилин був під водою. «Дехто говорить, що Женя заплутався не в сітці, а у водоростях, - продовжує жінка. – Я виросла в тих краях і знаю, що не настільки вони там великі. Дивно й те, де знайшли потім тіло. Воно лежало під берегом. Течії там немає такої, яка б винесла його туди. Коли водолази підняли труп на беріг, знайшли шматок від сітки. Тільки я не зрозуміла, чи цей шматок був на хлопчику чи на самому рятувальнику. Але про це ніде не вказали. Це ж поліції потім треба було б шукати та розбиратися». На другий день після трагедії на річці було багато човнів. Люди витягували свої браконьєрські снасті. Рідні померлого збираються йти писати заяву до поліції. Хочуть знайти власника сіток. Проте деякі свідки впевнено говорять про їхню відсутність в день трагедії.

«Ніхто й не помітив, коли хлопчик почав тонути, - пояснює очевидець Дмитро Голінько. – На пляжі дітей було з півсотні: всі шумлять, кричать. Раптом хтось крикнув, що тоне людина. Я почав пливти до місця зникнення потопельника. Але там такі куширі, що заплітають ноги й плавати неможливо. Я повернувся, взяв надувне коло. Все безрезультатно. Пізніше приїхали водолази й знайшли його. Сіток не було. Єдине що знайшли – волосінь від вудки». Дмитра здивувала реакція місцевих рятувальників.

З ДСНСників нікого не було, - запевняє чоловік. – З моменту виклику пройшло хвилин 50 і аж потім приїхала поліція. Бо, як я зрозумів, водолази були «приватниками». Медики приїхали ще пізніше. Хоча їхати до місця трагедії службам хвилин 10, враховуючи стан дороги.

У Євгена Шаповала залишився менший брат. Мати працює медсестрою. Батько сім’ю покинув. Не хотів платити аліменти й подав документи на встановлення батьківства. Експертиза підтвердила спорідненість.

Популярні теми

04.03.2024, 11:28
Троє громадян підозрюються у державній зраді та співпраці з рф
20.03.2024, 14:45
Керівником обласної прокуратури повідомлено про підозру депутату Чигиринської міської ради
20.03.2024, 14:42
Відбувся творчий вечір "Модулі життя Віки Сінаєвської"
18.03.2024, 12:32
Ухилення від сплати аліментів на утримання дітей: результати роботи ювенальних прокурорів

Публікації

12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]