Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Ротмістрівська громада активно напрацьовує проекти до Стратегії розвитку
Вчора, в ході засідання робочої групи опрацювали близько 70 карток проектних ідей. І, це явно ще не кінець). Підкуповує така активність громади, яка намагається охопити практично всі сфери діяльності.
Проте, після засідання, домовилися не тільки готувати нові проекти, але й допрацювати деякі з уже підготовлених. Основні завдання, які потрібно буде вирішити протягом найближчого часу, досить типові для більшості громад: прагнучи нікого не забути, в Стратегію намагаються включити практично всі можливі ідеї. Деякі з них не відповідають або відповідають лише частково цілям і завданням, деякі варто розглядати в комплексі (наприклад – ремонти комунальних установ). А над деякими ще потрібно дуже сильно думати: чи є вони першочерговими – адже ресурси громади обмежені і потягнути всі соціальні проекти нереально. Треба відбирати найбільш актуальні. А ще – залишати кошти на розвиткові проекти.

 В рамках засідання робочої групи вдалося вийти на спільні рішення. Домовилися, що проекти, спрямовані на залучення інвестицій, підтримку підприємництва, малого бізнесу залишаємо. Якщо з’являться нові ідеї, будемо доповнювати. Що стосується проектів інфраструктурних, вони підлягають перегляду і ув’язуються з іншими заходами в громаді: оптимізацією мережі, підвищення якісних параметрів освіти та охорони здоров’я, впровадженням комплексного підходу до вирішення масштабних питань. За рахунок такого підходу можна і підвищити комфортність проживання і оптимізувати витрати бюджету. Очевидно, що саме зараз наступає самий складний період: коли власними руками доводиться розставляти пріоритети і робити самостійний вибір. Для того, щоб не допустити помилок, домовилися попрацювати над проектами до січня наступного року. А потім – знову зібратися, обов’язково зібрати весь актив громади і остаточно затвердити план реалізації Стратегії.

Ротмістрівська ОТГ - одна з десяти громад, котрі перемогли в рамках конкурсного відбору, проведеного на початку року Черкаським Центром розвитку місцевого самоврядування. І сьогодні вона отримує допомогу в розробці Стратегії розвитку, завдяки Програмі ULEAD з Європою.

Григорій Перерва

 

Популярні теми

04.03.2024, 11:28
Троє громадян підозрюються у державній зраді та співпраці з рф
20.03.2024, 14:45
Керівником обласної прокуратури повідомлено про підозру депутату Чигиринської міської ради
20.03.2024, 14:42
Відбувся творчий вечір "Модулі життя Віки Сінаєвської"
18.03.2024, 12:32
Ухилення від сплати аліментів на утримання дітей: результати роботи ювенальних прокурорів

Публікації

12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]