Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Розгляд позову кадидатки у народні депутати по 198-му округу

Розгляд позову кадидатки у народні депутати по 198-му округу Наталії Д’яченко триває у Черкаському окружному адміністративному суді. Вона вимагає перерахунку голосів на 80 дільницях цього округу.

0 8 годині черкаський окружний адміністративний суд почав слухати свідка у справі – члена окружної виборчої комісії Ларису Майданіченко. Вона розповіла як приймали у комісії бюлетені від дільничних виборчих комісій. 
«Так як у нас там дуже не великий зал ми не змогли вмістити всих членів ДВК, які мали приїжджати. Ми вирішили зробити це таким чином – двоє членів комісії стояли на вхідних дверях і запускали по декілька членів комісії, які знаходилися у фойє і потім підходили по коридору і потім вже їх викликали, де сиділи секретар, голова та члени комісії».

Зі слів позивача Наталії Д’яченко – у суді вони намагалися довести наявність порушень у транспортуванні бюлетенів. 
«Зараз ми намагаємось довести, що було порушення стосовно транспортування, яке є визначене і прописане 94 статтею, де вказано, що транспортування повинні робити 4 особи. І ці 4 особи мали зареєструватися в журналі, що присутні на засідання ОВК і здають ці бюлетені».

На відмову у задоволенні позову очікувала і третя сторона у справі – кандидат у народні депутати по 198 округу Сергій Рудик. На засіданні його інтереси представляв адвокат Олександр Руденко. 
«Ми бачимо, що свідок, якого вони заявили. Вона фактично підтвердила те, що вона не бачила процесу транспортування і те, що було комісією прийняте рішення, що не всі особи, які транспортували вказані в бюлетені приймалися комісією, доставлялися на прийняття комісією, тобто вона підтвердила той факт, що кількість не була порушена, як зазначила позивачка і друге, вони надали акт, але нам не відомо коли він був складений, акти не заявлялись в момент їх складення засідання».

Голова 198 окружної виборчої комісії Павло Смолик: 
«Колосальний тиск на ОВК. Члени ОВК блокують і не дають можливість забрати документи і печатку для того, аби в суді представити інтереси окружної комісії і виборців у тому числі. Примирення тут вже не буде, це зрозуміло. Сьогодні о 8, 12, 15 – одні суди. Я всім говорю – якщо кандидат, який вважає, що він переміг і зараз він є головним антиподом, який не дає вирішити питання. Давайте просто приймемо політичне рішення в правовому полі і зробимо перерахунок бюлетенів. І закінчимо з цією проблемо назавжди».

Нагадаємо, Наталія Д’яченко, кандидатка у народні депутати по 198 виборчому округу вимагала перерахунку голосів на 80 дільницях в межах цього округу. Її представники зафіксувала порушення під час транспортування бюлетенів, здачі їх до ОВК. Зокрема, члени дільничних виборчих комісій заходили із запасного виходу. За даними Центральної виборчої комісії, на цьому окрузі переміг Сергій Рудик. За нього проголосували 18 тисяч і 924 виборці. За Наталію Д’яченко – на тисячу менше.

 

Популярні теми

Публікації

12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]