Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Секретарі сільських, селищних рад вивчають засади самодостатності територій та розширення повноважень місцевих самоврядних органів
У Черкаському обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів розпочався короткостроковий тематичний семінар підвищення кваліфікації секретарів сільських, селищних рад.

 Головна мета навчання – надати знання, вміння та сформувати практичні навички, необхідні секретарям сільських, селищних рад для виконання своїх функціональних обов’язків та забезпечення ефективного управління територіальною громадою в умовах проведення адмінреформи.

У рамках семінару будуть обговорені питання територіальної організації влади та реформи місцевого самоврядування; прийняття регуляторних актів органами місцевого самоврядування; ведення погосподарського обліку в сільських, селищних радах та державної реєстрації прав на нерухоме майно; реалізації кадрової політики; ведення службової документації та організації контролю; вчинення нотаріальних дій; оформлення спадщини; реєстрації актів цивільного стану; забезпечення ефективної державної підтримки найбільш вразливих категорій населення шляхом посилення адресного характеру надання соціальної допомоги та пільг.

З метою ефективної реалізації в області державної антикорупційної політики для слухачів семінару запланована тематична зустріч, під час якої фахівець міжрегіонального управління Нацдержслужби України у місті Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській областях висвітлить основні напрями державної політики України у сфері запобігання корупції та впровадження електронного декларування.

Секретарі сільських, селищних рад також ознайомляться із основними положеннями проекту нового Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування».

Отримані на семінарі знання стануть важливим підґрунтям для формування ефективної виконавчої влади на засадах самодостатності територій та розширення повноважень місцевих самоврядних органів, як це передбачає адміністративна реформа.

Виконавчий апарат обласної ради

Популярні теми

24.04.2024, 14:28
Увага!
24.04.2024, 14:56
За апеляцією прокурора грабіжника, який напав на літнього чоловіка, засуджено до реальної міри покарання
24.04.2024, 14:54
Розмитнення авто в Дії: Парламент проголосував за законопроект у першому читанні
24.04.2024, 14:43
Українців закликали до заощадження електроенергії

Публікації

11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]