Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
СМІЛЯНАМ РОЗ’ЯСНЮЮТЬ, ЯК ПРИЗНАЧАТИМЕТЬСЯ ЖИТЛОВА СУБСИДІЯ

Відповідно до змін про порядок призначення житлових субсидій, перепризначення субсидії тим домогосподарствам, у яких відсутні критерії, за яких житлова субсидія не призначається, з травня місяця здійснюватиметься автоматично.

Таким чином, призначення житлової субсидії на наступний період домогосподарствам, які отримували житлову субсидію в опалювальному сезоні 2020 – 2021 роках, буде проведено у червні поточного року з 01.05.2021 року без звернення громадян.

Водночас є винятки, за яких громадяни повинні подати нові заяви та декларації, зокрема, якщо у складі домогосподарства є внутрішньо переміщені особи; кількість фактично проживаючих зареєстрованих у домогосподарстві осіб менша, ніж кількість зареєстрованих осіб; які звертаються за призначенням житлової субсидії на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива; які орендують житлове приміщення; які отримували субсидію у грошовій безготівковій формі.

Також для призначення субсидії на наступний період подаються заяви та декларації домогосподарствами, у складі яких працездатні особи у періоді, за який враховуються доходи для призначення субсидії, не мали доходів або середньомісячний сукупний дохід менший від мінімальної заробітної плати, та ними або за них не сплачено єдиний внесок на державне соціальне страхування у розмірі, не меншому від мінімального, сумарно протягом трьох місяців.

Переглянуто підходи до врахування майнового стану.

Субсидія буде призначатися лише у готівковій формі. Тому одержувачі субсидій повинні в повному об’ємі сплачувати за житлово-комунальні послуги, оскільки наявність простроченої понад три місяці заборгованості з оплати ЖКП, загальна сума якої не перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів громадян (340 грн.) позбавляє права на призначення субсидії.

Популярні теми

Публікації

11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]