Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Сміляни будуть звертатися за допомогою до Президента і Прем’єр-міністра України
Для того, щоб у Смілі розпочався опалювальний сезон, але при цьому на місто не повісили мільйонні борги за газ, активісти та міська влада будуть звертатися до перших осіб держави.

 На народному віче член міськвиконкому Віктор Овчаренко озвучив та по-простому пояснив поширену версію, звідки взялися багатомільйонні борги за газ:

 - З 2010 року представники ТОВ «Сміла Енергоінвест» купували у НАК «Нафтогаз» ресури, надавали людям тепло, отримували кошти від жителів, проте за газ не розраховувалась, а переганяли гроші в офшори. Це тривало роками. Проте тут було все не так просто. Енергоінвест - нічого не платить, борги ростуть, а газ їм дають. Чому? А тому, що, очевидно, за словами окремих осіб, частина коштів залишалася для Нафтогазу, частина - виділялась правоохоронним органам, щоб не піднімали кримінальні справи і «не бачили» ніяких порушень. Зараз працівники Енергоінвесту відчули спротив смілян, вони, мабуть, хотіли б піти з міста та припинити діяльність, але їх не відпускають. У НАК «Нафтогаз» хочуть повернення боргів і не дають їм втекти, поки борг не «пристроять». Тому усім вигідніше повісити борг на Смілу, - інформує Сміла.city.

На жаль, обласним керманичам теж байдуже, що на Смілу накинуть борговий зашморг. Їм головне, щоб був підписаний тристоронній договір та у людей було тепло. Щоб у Міністерстві соціальної політики не кричали за бардак в області, тому що губернатори особисто відповідають за опалювальний сезон у регіонах. А те, що смілянам знову доведеться виплачувати багатомільйонні кошти, - всім байдуже.

За ініціативою Віктора Овчаренка на виконком було запрошено представників правоохоронних органів і прокуратури. Їм задавали запитання: хіба вам не цікаво, звідки взявся такий борг і де поділися кошти? Прокурор відповів, що минулого року було відкрито три кримінальні справи з цього приводу, але їх забрав слідчий комітет області. Рік пройшов – немає ніяких результатів розслідування. Тож громада міста Сміла має повне право вимагати звіту від правоохоронців – куди пішли людські кошти? Хто вкрав гроші? Чому ніхто не займається цією проблемою? Цікавить і те, чому НАК "Нафтогаз" не подає звернення в суд, у прокуратуру через такі борги? Чому мільйонну нестачу хочуть повісити на простих людей, які вже заплатили за тепло у своїх квартирах.

Віктор Овчаренко та інші активісти, які були присутні на народному віче, вирішили, що будуть звертатися до Президента і Прем’єр-міністра України. Вони хочуть надати резонанс цій справі, щоб не дозволити Енергоінвесту далі працювати в Смілі, привернути увагу до цієї проблеми, не допустити того, що на наше містечко повісять багатомільйонний борг.

Звернення до перших осіб держави обіцяли писати і очільники міста. Потрібно, щоб у Смілі все таки розпочався опалювальний сезон, але щоб він був без боргів.

- Тільки очільники держави допоможуть розв'язати цю проблему. Ситуація дуже серйозна. Позиція у в.о.міського голови Віктора Федоренка дуже складна, на нього можуть чинити тиск – це треба розуміти. Хочеться вірити, шо він щиро бореться за добробут смілян, - сказав Віктор Овчаренко. - Треба його підтримати у боротьбі з Енергоінвестом. А для цього громада Сміли має бути активною та згуртованою.


 

Популярні теми

03.05.2024, 09:01
Кіберполіцейські викрили зловмисника, який зберігав матеріали порнографічного характеру за участю дітей
03.05.2024, 09:04
3 000 доларів США за незаконний перетин державного кордону – викрито чергову схему
03.05.2024, 09:32
На Великдень очікуються заморозки та похолодання, – Укргідрометцентр (https://www.meteo.gov.ua/ua/Meteorolohichni-poperedzhennya)
03.05.2024, 09:35
Повідомлено про підозру чоловіку, який вчиняв розпусні дії щодо 13-річної дівчини

Публікації

10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]