Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Сміляни не дали повісити на себе чужі борги
15 листопада у вщент заповненій сесійній залі Будинку рад відбулася зустріч міської громади, депутатів міської ради (більше 30 осіб), членів виконавчого комітету з представниками обласної державної адміністрації та київських посадовців.

 Обласну державну адміністрацію представляв голова Юрій Ткаченко та заступник голови ОДА Сергій Овчаренко, киян – заступник міністра регіонального розвитку, житлово-комунального господарства, будівництва Едуард Кругляк ,заступник голови правління НАК «Нафтогаз» Сергій Перелома. До зустрічі згодом долучився народний депутат України Сергій Рудик.

 Голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко закликав знайти вихід з даної проблемної ситуації, яка накопичувалася протягом останніх років. Голова ОДА зазначив, що вихід із даної ситуації повинна бути у правовій площині.

Депутат міської ради Володимир Примак звернувшись до голови ОДА, зачитав витяги з статей законів України, де зазначені правові засади процесу теплопостачання в державі. Депутат нагадав про реєстр безрезультатних на даний час судових позовів НАК з 2013 року про стягнення боргів з ТОВ «СмілаЕнергоінвест», - чому ж тоді місто повинно платити за чужі борги.

Присутній лідер обласного осередку Національного корпусу Дмитро Кухарчук нагадав про необхідність притягнення до кримінальної відповідальності колишніх керівників ТОВ «СмілаЕнергоінвест» та посадовців, які підписували договори: чи то неправомірні, чи то за підвищеними цінами на газ. договори за закупку газу.

Сергій Перелома, представник НАК «Нафтогаз» зазначив, що місто Сміла фактично залишилося єдиним містом України без теплопостачання. Представник НАК зазначив, що саме постанови уряду визначають ціну газу. Номінація на газ у місті відсутня ще з 2017 року. Сергій Перелома, на запитання смілян щодо надання газу приватній компанії незважаючи на зростаючі щорічно борги зазначив, ТОВ «СмілаЕнергоінвест» отримував газ згідно розрахунків при оплаті за 90%, або при реструктуризації боргів. Представник НАК, зсилаючись на законодавство України, зазначив єдиний вихід – визнання боргів у сумі 85,5 млн. грн. та укласти угоди про реструктуризацію боргів на 5 років. Така заява знову викликала бурю незадоволення смілян.

Директор КП «Смілакомунтеплоенерго» Ігор Ройко зачитав рішення суду, прийняте ще у грудні 2017 року, яким визнано: майно громадою з 2010 року ТОВ «СмілаЕнергоінвест» не передавалося та використовувалося безпідставно, тобто незаконно.

Людмила Гуріненко, житель міста, зачитала вимоги мешканців Сміли: уряд держави повинен примусити НАК «Нафтогаз» заключити договір з КП «Смілакомунтеплоенерго» на постачання газу.

Позиція Едуарда Кругляка, як представника міністерства, була ідентична з позицією НАК «Нафтогаз».

Сергій Рудик озвучив результати вчорашніх перемовин з главою уряду Володимиром Гройсманом щодо можливості виділення окремої субвенції для вирішення проблеми у місті чи коштів з резервного фонду. Пізніше народний депутат передав суть телефонної розмови з головою уряду Володимиром Гройсманом щодо можливості початку опалювального сезону через визнання урядом вже сьогодні надзвичайної ситуації у місті Смілі.

Член виконкому Азер Мірзоєв, звернувшись до представника НАК «Нафтогаз» зазначив, що нині ст. 22 Закону України ( на яку весь час посилалися столичні чиновники) зараз оскаржується у Конституційному суді. Азер Мірзоєв запропонував надати газ населенню, а в судовому порядку вирішувати питання виності населення міста.

Прибувший на зустріч голова ПАТ «Черкасигаз» Сергій Буян, запропонував як можна швидше отримати номінацію і тоді вони зможуть подати необхідну кількість газу.

Після перерви, оголошеної для підготовки сесії міської ради, голова постійної профільної комісії з питань ЖКГ Ольга Нікітченко озвучила перемовини серед депутатів та нагадала присутнім про уже прийняті всі необхідні для цієї ситуації рішення міської ради, прийняті ще у червні та грудні 2017 року та нещодавнє рішення від 9 листопада 2018 року. Таким чином, проведення сесії та прийняття будь-якого рішення абсолютно не потрібно.

Присутні сміляни розійшлися лише після того, як проглянули у прямому ефірі засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням віце-прем`єр-міністра – міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.
 



Смілянська міська рада



 

Популярні теми

Публікації

12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]