Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
СМІЛЯНСЬКА ВЛАДА СУДИТЬСЯ З ФІРМОЮ ІЗ СОРТУВАННЯ СМІТТЯ
70-тисячне населення м. Сміла щодня виробляє 60 тонн сміття. Ще недавно влада тішилась з того, що знайшлась організація, яка погоджується сортувати сміття, - ТОВ "Ековторресурси". Попередній в.о секретаря міської ради Віктор Федоренко відкривав лінію із сортування, було зрозуміло, що це сучасна і необхідна діяльність, яка потрібна нашому місту. Але згодом виявилось, що підприємство не має всіх документів, виникла якась бюрократична тяганина, міська рада рішенням сесії скасувала дозвіл на роботу "Ековторресурсів" і почалась судова тяганина.

 Депутат Володимир Бердецький вбачає у роботі ТОВ "Ековторресурси" корупційну схему із попередньою владою, вказує на юридичні неточності у роботі підприємства та вважає, що треба заборонити роботу цієї фірми, оголосити новий конкурс, щоб у Смілу зайшли нові підприємці, які будуть займатися сортуванням сміття. Він писав два депутатські запити до керівництва "Ековторресурси", хотів побачити деякі документи, але ніякої відповіді не отримав.

З цього приводу секретар міської ради Костянтин Синьогуб ініціював зустріч керівництва "Ековторресурсів" , ПП «Факел», КП «Комунальник», депутатів та усіх причетних чиновників, щоб розібратися у ситуації із судовою тяганиною. Депутат Петро Абажей попросив керівника "Ековторресурсів" пояснити ситуацію, довести всім присутнім, чи потрібна ця фірма для міста? Скільки податків вона платить? На яких умовах працює? та спростувати різні чутки про роботу. Директор ТОВ «Ековторресурси» пояснив, що свою сортувальну лінію вони встановили ще 2016 року. Для того, щоб сортувати сміття – потрібна певна площа і певні умови, побутові умови, підведення електроенергії. У ПП «Факел» звільнилась готова база на лінії колишнього сміттєзвалища. Там вони поставили лінію. Уклали Договір з ПП «Комунальник» на постачання сміття. На лінії працює 17 осіб. Наразі через судову тяганину і перебої у роботі фірма у збитках. Підприємці хочуть працювати, але представники влади не дають. Тож керівництво "Ековторресурсів» зацікавлене у співпраці і налагодженні нормальної роботи.

Директор КП «Комунальник» розповів про свою точку зору: у Смілі сміттєвий полігон лише так називається. Насправді це свалка. Там немає відповідних норм, щоб називатись полігоном. Сміття заводиться з двох сторін. Підмерзло – веземо з одної сторони. Дощі – з іншої. Сміття повинне сортуватися. Комунальникам все одно, хто буде сортувати. Чи Ековторресурси, чи приватник, чи інвестор. Мешканці багатоповерхівок набагато краще сортують сміття, ніж жителі приватних будинків. Але як би добре сміляни не сортували сміття, місту все одно потрібна сортувальна лінія. На 12 контейнерів і видів сміття населення саме не посортує.

Костянтин Синьогуб погодився, що місту потрібне сортування і переробка сміття, необхідно застосовувати сучасні технології із спалювання сміття і отримання тепла. Він запропонував вивчити це питання з юридичної та економічної точки зору. Дав доручення юристам міськради розібратися із причиною судового позову та підготувати новий прозорий конкурс для того, щоб всі бажаючи підприємці могли спробувати зайнятись сортуванням сміття.

 

Популярні теми

24.04.2024, 14:28
Увага!
25.04.2024, 08:12
У селі на Черкащині на одній з вулиць підтопило більше десяти будинків (ФОТО)
25.04.2024, 08:07
На жаль, знову ворог поцілив по Смілі
24.04.2024, 14:58
Вбивство в Черкасах: до 10 років ув’язнення засуджено місцевого жителя

Публікації

11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]