Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
СМІЛЯНСЬКИЙ ЛІСГОСП ОДИН ІЗ НАЙПРИБУТКОВІШИХ ТА НАЙРЕНТАБЕЛЬНІШИХ ЛІСГОСПІВ ОБЛАСТІ ТА УКРАЇНИ

В обласному управлінні лісового та мисливського господарства відбулося засідання розширеної колегії, де підбили проміжні підсумки роботи. Зазначалося, що за 9 місяців истий дохід від реалізації продукції зріс на 60%, в порівнянні з відповідним періодом минулого року і становить 851 млн грн.

Держлісгоспи Черкащини є найбільш прибутковими в Україні. Отримано 83,9 млн грн. чистого прибутку – I місце по галузі.

Найбільше чистого прибутку отримали Смілянський Кам`янський та Черкаський держлісгоспи. Найвища рентабельність діяльності у Смілянського, Лисянського, Кам`янського та Чигиринського держлісгоспів.

Продуктивність праці зросла на 241%, у порівнянні із аналогічним періодом минулого року. На ведення лісового господарства цьогоріч витрачено 364,7 млн грн., що на 130 млн грн. більше, ніж торік.

До бюджетів та Пенсійного фонду сплачено 402,4 млн грн податків та зборів (на 49% більше у порівнянні з відповідним періодом минулого року).

На комплексні заходи з підвищення існуючого рівня охорони праці держлісгоспи витратили 5,2 млн грн. Найбільше витрачено на придбання спецодягу та засобів індивідуального захисту, навчання, проведення медоглядів, приведення основних фондів у відповідність з вимогами нормативно-правових акті з охорони праці.

За 10 місяців 2021 року у держлісгоспах склали 243 адміністративні протоколи за незаконну порубку лісу, за засмічення лісів, за порушення правил пожежної безпеки у лісах, за порушення правил полювання.

Щодо лісокультурної кампанії 2022 року, то нині активно проводиться робота з підбору ділянок для лісорозведення, такі ділянки підбираються як на землях держлісгоспів, так і на землях об’єднаних територіальних громад, з керівництвом яких ведеться активна робота.

Наразі у лісорозсадниках зростає 8,8 млн шт. сіянців. Збільшено кількість лісового насіння – заготовлено понад 77,5 тонн. У 2022 році держлісгоспи продовжать курс на максимальну механізацію лісокультурних робіт, інформують в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Популярні теми

Публікації

11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]