Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Сміляни відзначили 620-ту річницю з Дня народження свого міста
З самого ранку Смілу вітали з Днем народження почесні гості з міст-побратимів. Вже стало доброю традицією, що наші побратими відзначають разом з нами важливе для смілян свято. Цього року до нас на ювілей завітали делегації із Йонави (Литва), Ковеля, Ватутіно, навчального судна «Сміла», представники Черкаського земляцтва «Шевченків край» у Києві. Гості дарували Смілі символічні подарунки, запашний коровай. Зустрів гостей секретар міської ради Віктор Федоренко, заступники міського голови, представники депутатського корпусу. Віктор Антонович висловив побратимам щирі вітання, подякував за їх приїзд, вручив від всіх смілян символічні подарунки.


 Урочиста хода до Дня народження Сміли розпочала святкові заходи у місті. Супроводжували ходу дівчина Сміла, графи Бобринські, школи та професійно-технічні навчальні заклади міста, Будинок дитячої та юнацької творчості, спортивні школи та клуби, представники влади, депутатського корпусу, підприємств та організацій міста, громадськість, до ходи також долучились делегації з міст-побратимів. Озвучували колону духовий оркестр з Ватутіно та розповідь про історію Сміли, його діячів від часу заснування до сучасності, нинішню гордість міста.



У нижній частині міського парку культури та відпочинку до Дня міста гостей запросили на свято пирога учні Центру підготовки та перепідготовки робітничих кадрів. Молодь приготувала різноманітні пироги, якими пригощали усіх. Гостинність смілян не менш яскраво представили кварткоми міста, які облаштували поруч “Гостинний двір” із українськими декораціями та щедрим столом.


Голова смілянської міської організації "Аграрна партія України" Петро Абажей та голова смілянської обласної організації "Аграрна партія України Віктор Полозов вітали смілян із Днем міста смачним караваєм та козацькою кашою в найкращих українських традиціях. Проводили майстер-класи, розмальовували дітей та дорослих аквагримом та мехенді. На протязі усього свята грали класні троїсті музики.


На центральній площі Сміли для гостей обладнали зону вуличних культур. Діти, молодь та дорослі розфарбували площу, себе та оточуючих різними кольорами. Свято організували гості з Києва. Учасники від душі обсипали один одного порошкоподібною фарбою та набралися гарного настрою. Також цього дня усім охочим запропонували розмалювати авто. Діти із задоволенням взялися малювати графіті на спеціально привезеній для цієї кольорової справи автівці.


620–му Дню народження Сміли присвятив виставку Будинок дитячої та юнацької творчості. Вона діяла у міському парку культури та відпочинку. Українська тематика була представлена у роботах вихованців гуртків «Мистецтво бісероплетіння» (керівник С.Опара) та «Конструювання та моделювання одягу» (кер. А.Чернай). Року Японії в Україні приурочив експозицію гурток «Початкового технічного моделювання з елементами художнього конструювання та технікою орігамі» (кер. О.Корсун).
Виставку з цікавістю оглянули відвідувачі парку. Багатьох вона заохотила відвідувати гуртки позашкільного закладу і оволодіти цікавими видами рукоділля та декоративно-прикладного мистецтва.


Найбільшим та найочікуванішим подарунком смілянам до Дня народження міста стало відкриття бульвару графа Бобринського. Перерізали символічну червону стрічку до входу на бульвар секретар міської ради Віктор Федоренко разом з народним депутатом України Сергієм Рудиком.


Не залишив байдужими та додав святкового настрою смілянам ТАРТАК
 

А підсумувати все дійство хочеться словами місцевої жительки Людмили Супрунової:
- Як пересічний смілянин, хочу відмітити, що у цьому році, вперше, за багато останніх років, День міста був організований найкращим чином!))) Місто переливалось, як діамант, різними барвами. Кожен мешканець міста знайшов розвагу до свого смаку. Велика дяка очільникам міста, акторам, спортсменам, навчальним закладам, кварткомам, закладам культури, і звичайно ж меценатам, усім людям, які доклали зусиль до організації СВЯТА. В цей день я дійсно пишалася смілянами, їх згуртованістю навколо спільної ідеї!!! Дякую від себе і своїх друзів!
Гадаємо що переважна більшість городян з цим погодяться.

 

Популярні теми

04.03.2024, 11:28
Троє громадян підозрюються у державній зраді та співпраці з рф
20.03.2024, 14:45
Керівником обласної прокуратури повідомлено про підозру депутату Чигиринської міської ради
20.03.2024, 14:42
Відбувся творчий вечір "Модулі життя Віки Сінаєвської"
18.03.2024, 12:32
Ухилення від сплати аліментів на утримання дітей: результати роботи ювенальних прокурорів

Публікації

11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]