Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
СОЦІАЛЬНІ ПОСЛУГИ ОСОБАМ З ІНВАЛІДНІСТЮ ТА ОСОБАМ ПОХИЛОГО ВІКУ. НОВИЙ ПОРЯДОК

Цьогоріч у червні Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, якою затвердили «Порядок надання соціальних послуг особам з інвалідністю та особам похилого віку, які страждають на психічні розлади».

Цей Порядок, зазначають в Департаменті соціального захисту населення ОДА, визначає механізм надання соціальних послуг особам з інвалідністю та особам похилого віку, які страждають на психічні розлади, зокрема з догляду, та чіткі строки розгляду заяв про надання соціальних послуг, ухвалення рішень щодо надання чи відмови в наданні соціальних послуг особам з інвалідністю, людям похилого віку.

Також вищезазначеним нормативно-правовим актом урегульовано питання електронного обміну інформацією про доходи осіб, які потребують надання соціальних послуг.

– Соціальні послуги особам з інвалідністю, а також особам похилого віку можуть надавати як за кошти, так і безоплатно, – пояснює директор Департаменту Руслан Чикало. – Такі послуги в обсягах, визначених державними стандартами, надають безоплатно тим особам, які не здатні до самообслуговування і не мають рідних, що повинні забезпечити їм догляд і допомогу. Або ж рідні є громадянами похилого віку чи визнані законодавством особами з інвалідністю.

Водночас керівник зауважує, що соціальні послуги за плату надають особам з інвалідністю, особам похилого віку, які не здатні до самообслуговування і мають рідних, які мають їх доглядати й допомагати.

Особам з інвалідністю, особам похилого віку соцпослуги в обсягах, визначених державними стандартами, можуть надавати зі встановленням диференційованої плати залежно від доходу таких осіб відповідно до законодавства.

Отож, цей Порядок визначає механізм надання соціальних послуг. Відтак, громадяни подають письмову заяву (про надання соціальної послуги, де зазначають назву соціальної послуги та тип надавача послуги, де надаватимуть послугу) разом із пакетом документів до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення місцевої держадміністрації, виконавчого органу міської (міста обласного значення), районної в місті (у разі її утворення) ради або виконавчого органу сільської, селищної, міської ради об’єднаної територіальної громади у разі надання соціальних послуг державними, комунальними закладами/установами та недержавними суб’єктами, що надають соціальні послуги із залученням бюджетних коштів.

Для отримання соціальних послуг, що надають недержавними суб’єктами без залучення бюджетних коштів, особа з інвалідністю, особа похилого віку, її законний представник, орган опіки та піклування звертається до відповідного суб’єкта, що їх надає.

Прес-служба ОДА

Популярні теми

04.03.2024, 11:28
Троє громадян підозрюються у державній зраді та співпраці з рф
20.03.2024, 14:45
Керівником обласної прокуратури повідомлено про підозру депутату Чигиринської міської ради
20.03.2024, 14:42
Відбувся творчий вечір "Модулі життя Віки Сінаєвської"
18.03.2024, 12:32
Ухилення від сплати аліментів на утримання дітей: результати роботи ювенальних прокурорів

Публікації

10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]