Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Справи щодо порушень карантину «провалюються» в судах

У Ватутіному власниця кафе виграла суд після накладеного на неї протоколу про порушення правил карантину. Інцидент стався наприкінці березня. Мала заплатити щонайменше 17 тисяч гривень штрафу, бо нібито приймала відвідувачів. Тоді місцевий депутат Олег Ступник розповів, як замовляв собі обід у закладі. Після чого прибули працівники поліції. Однак підприємиця Оксана Барановська стверджує, що народний обранець хотів навмисно її очорнити.

Я виграла суд. Підстава була від Ступника, – впевнена Барановська. – Раніше між нами почалися розбіжності в баченні облагородження міста. Мабуть, хотів показати, який він хороший депутат і поставити собі «галочку» на нас. В суді він пояснив, що поліцію не викликав і взагалі плутався в показах.

Ніхто з клієнтів у той день в закладі не сидів, переконує бізнесмен. Кухня працювала «на виніс».

Ми готували обід «на виніс». О 14-ій мали прийти люди й забрати, – каже жінка. – Коли депутата опитувала суддя, він не міг згадати, що він їв. Сказав, що не платив ні за що. Не підготувався до слухання. Не очікував такого повороту.

Суд закрив провадження у зв’язку з «відсутністю події і складу адміністративного правопорушення».

У Лисянці розгляд справи з приводу скупчення людей у місцевому храмі досі не почався. На священнослужителя поліція виписала протокол за порушення протиепідеміологічних заходів. Той нібито впустив до церкви понад 10 осіб під час Великоднього богослужіння.

Нічим ця історія ще не закінчилася. Ще не було навіть перших засідань, – розповідає прихожанин церкви. Того ранку він був свідком подій. – На скільки мені відомо, Лисянський районний суд взяв самовідвід. Куди призначили апеляцію, не можу точно сказати. Це була ціленаправлена дія правоохоронців з подачі місцевої влади. Серед усіх лисянських храмів та конфесій, контролювали чомусь лише цю церкву.

З березня по травень у судах Звенигородського, Лисянського, Тальнівського, Катеринопільського районів та міста Ватутіного розглядалося щонайменше 15 справ щодо порушення правил карантину. Більшість з них закрито через відсутність доказів.

Популярні теми

Публікації

12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]