Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Суд у справі смерті черкаського лікаря: є 12 свідків, слухання відклали

Дванадцять свідків у справі смерті від коронавірусу лікаря-хірурга Другої міської поліклініки Олега Гайди вдалося знайти його рідним. Розповів Суспільному адвокат дружини покійного лікаря Валерій Макеєв.

Свідки – це ті пацієнти, які хворіли коронавірусом і приходили на прийомі до лікаря Олега Гайди. Втім, за словами адвоката, Соснівський райсуд розгляд цього питання 28 січня відклав.

Саме судове засідання відбулося у закритому режимі. Журналістів на нього не пустили. Кореспонденти спілкувалися зі сторонами судового процесу під час перерви.

Син загиблого лікаря Ігор Гайда розповів, що не розуміє, чому не пускають до зали засідань журналістів: “Для мене не зрозуміло, чому засідання закрито. Мало б бути відкрите. Все-таки справа актуальна. Вони ставлять під сумнів можливість того, що лікар може заразитися на робочому місці. Від чого й помер”.

Зі слів адвоката Валерія Макеєва, є свідки у справі, їх дванадцятеро: “Ми знайшли 12 осіб, які перебували на прийомі у лікаря. Які вказують на те, що вони перехворіли. Багато з них дають уже постфактум твердження, що вони мають результати аналізів з антитілами. Будемо робити дослідження тих осіб, які були безсимптомні. Вони могли спілкуватися з лікарем, і це може бути підстава, що він захворів на робочому місці”.

Натомість, представниця Управління фонду соціального страхування у Черкаській області Тетяна Нечаєнко розповіла,що доказів, які підтверджують, що лікар Олег Гайда заразився коронавірусом на робочому місці, не достатньо.

“Не всі обставини дослідили. Матеріали справи не містять всіх обставин, які підтверджують факт інфікування на роботі. Комісія не здійснила свою роботу, не здійснила усіх заходів, які були передбачені законом і порядком рослідування. Тому ми в суді”.

Нагадаємо. Олег Гайда працював лікарем-хірургом у Черкаській поліклініці № 2. У червні 2020-го року він захворів коронавірусом. Від ускладнень хвороби помер 30 червня.

Відповідно до постанови Кабміну, його рідним мали виплатити грошову компенсацію. Це оскаржує Управління фонду соціального страхування у Черкаській області.

Перше судове засідання у справі смерті від коронавірсу Олега Гайди відбулося 30 листопада у Соснівському райсуді Черкас. Зі слів адвоката дружини покійного лікаря Валерія Макеєва, Фонд не погодився з тим, що лікар заразився на робочому місці і відмовився виплачувати грошову компенсацію.

Популярні теми

Публікації

11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]