Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Троє громадян підозрюються у державній зраді та співпраці з рф

За процесуального керівництва прокурорів Черкаської обласної прокуратури повідомлено про підозру трьом громадянам України.

Їм інкриміновано державну зраду та колабораційну діяльність (ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Зібраними доказами встановлено, що в травні 2023 року двоє підозрюваних були обрані старостами тимчасово окупованих сіл так званими радами депутатів за поданням зібрань громадян.

Зокрема, 32-річний житель Каховського району Луганської області став старостою села Рубанівка Великолепетиського муніципального округу Херсонської області. А інша – 58-річна жінка була обрана старостою сіл Чкалове, Двійне, Воскресенське та Ковильне Новотроїцького муніципального округу Херсонської області.

На вказаних посадах обоє до цього часу виконують низку організаційно-розпорядчих функцій, взаємодіють з населенням, органами місцевого самоврядування, муніципальними підприємствами та установами.

Інший підозрюваний - 63-річний житель Луганської області у листопаді 2022 року добровільно обійняв посаду так званого начальника територіального відділення державної установи – республіканський центр зайнятості «луганської народної республіки» в місті Свердловськ і Свердловському районі (зараз – м. Довжанськ та Довжанський район) в незаконному органі влади, створеному на тимчасово окупованій території Луганщини.

Наразі усі вони продовжують працювати на органи окупаційної адміністрації та виконувати завдання на користь ворога.

Тривають заходи щодо розшуку усіх трьох підозрюваних.

Досудове розслідування та оперативний супровід у кримінальних провадженнях здійснюють співробітники УСБУ в Черкаській області.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 111 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна;

санкція ч. 5 статті 111-1 КК України передбачає покарання у вигляді  позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

Популярні теми

24.04.2024, 14:28
Увага!
25.04.2024, 08:12
У селі на Черкащині на одній з вулиць підтопило більше десяти будинків (ФОТО)
25.04.2024, 08:07
На жаль, знову ворог поцілив по Смілі
24.04.2024, 14:58
Вбивство в Черкасах: до 10 років ув’язнення засуджено місцевого жителя

Публікації

12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]