Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
У БАЛАКЛЕЇ ГРОМАДА ГОВОРИЛА ПРО ТЕРИТОРІАЛЬНЕ ОБ’ЄДНАННЯ
В селі Балаклеї відбулися збори, на порядку денному яких було майбутнє добровільне об'єднання територіальних громад.

 Про передовий досвід об’єднання громад на Черкащині розповідали жителям села юрист Черкаського підрозділу «Центру розвитку місцевого самоврядування» Наталія Даньковська та головний спеціаліст департаменту регіонального розвитку облдержадміністрації Олена Ковальська.

«Спочатку люди настрожено сприйняли наш виступ про об’єднані територіальні громади, але в кінці зібрання готові були проголосувати за об’єднання, дізнавшись про його переваги», – говорить «Сміла.UA» Олена Ковальська.

Вона каже, що жителі Балаклеї з цікавістю слухали розповідь про те, як ідуть справи у нещодавно створеній Ротмістрівській об’єднаній територіальній громаді, про те, як тамтешні освітяни їздили до Польщі і разом зі своїми зарубіжними колегами розробили проект розвитку шкіл у Куцівці та Мельниківці.

Взагалі, наголошує пані Олена, у селах люди, особливо старше покоління, поки мало знають про переваги об’єднання територіальних громад, тож завданням департаменту регіонального розвитку ОДА є доносити до них таку інформацію. Хоча, дадає вона, помітний супротив у справі об’єднання громад відчувається з боку керівників районних та сільських рад, які розуміють, що у випадку об’єднання можуть залишитися без своїх посад і бюджетних грошових потоків. «Але ми не покликані примушувати до об’єднання чи відмовляти від нього. Громада кожного населеного пункту повинна сама вирішити, як їй краще господарювати на своїй землі», – підсумовує Олена Ковальська.

Популярні теми

Публікації

11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]