Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
У Черкасах перевіряють COVID-сертифікати в транспорті

У Черкасах розпочалися рейдові перевірки громадського транспорту на дотримання правил карантину. Їх проводить патрульна поліція спільно з Укртрансбезпекою, розповів Суспільному інспектор Володимир Бегеба.

У пасажирів та екіпажу перевіряють наявність "ковідного" сертифікату, негативного тесту або довідки про одужання, якщо таких документів немає складають протокол.

У кондукторки Любові Мак, яка працює на 26 маршруті, довідки про щеплення не було. За це жінці передбачений штраф розміром від 17 до 34 тисяч гривень.

В іншому автобусі водій Віктор Бедринець також працював без сертифіката. За словами чоловіка, через проблему з паспортом не зміг забрати його у своєї сімейної лікарки.

Патрульний зазначив, що без цих документів водій не може продовжувати свою роботу, тому автобус відправили в парк.

"Я машину поставлю в парк, розрахуюся і піду додому. Це буде правильний варіант. Що ж, не вийду на роботу, не привезу гроші – я з них 20% отримую – не буде зарплати. Проте у такі моменти найбільше страждатимуть пасажири, адже транспорт доведеться чекати довше", – зауважив водій.

На автобусній зупинці на вулиці Крилова окрім екіпажу перевіряли також і пасажирів. У автобуса номер 22 на вікні оголошення – без сертифіката та маски проїзд заборонений. У салоні люди по черзі люди показують патрульним свої довідки або QR-код у смартфоні.

Пасажирка Світлана розповіла, що маршрутками користується щодня, тому вакцинувалася завчасно, аби не хвилюватися у такі моменти.

"У всьому має бути порядок. Мене попередили, сказали, що будуть рейди, тому я вирішила підготуватись і вакцинувалася".

Зі слів патрульного Володимира Бегеби, впродовж дня перевірили 16 автобусів та склали два протоколи. Інспектують маршрути вибірково.

"Такі відпрацювання проводимо, аби зупинити поширення ковіду. Якщо не виконувати вимоги і не дотримувати протиепідеміологічних норм, рівень захворювання буде тільки рости. Ми вже не будемо проводити профілактичні бесіди, будемо притягувати людей до адміністративної відповідальності. Для кожного це індивідуально, санкція статті передбачає штраф від 17 тисяч гривень", – зазначив він.

Такі патрулювання відбуватимуться щоденно, тому інспектор радить завжди носити з собою паспорт та необхідні "ковідні" документи аби не порушувати чинні правила.

 

Популярні теми

Публікації

11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]