Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
У Черкаській ОДА рекомендують звернути більше уваги на безпеку городян
6 травня 2019 року під головуванням очільника області Олександра Вельбівця в прес-центрі обласної державної адміністрації у форматі «круглого столу» відбулася спільна нарада «Безпечне місто». Захід було ініційовано Громадською радою при Черкаській обласній державній адміністрації.

 Учасники зібралися разом, щоб обговорити проблему безпеки мешканців Черкаської області. Адже останні події в Черкасах, коли в центрі міста було скоєно зухвалий напад на активіста, змушують замислитись, які заходи могли б бути вжиті, чому вони досі не впроваджені в області та місті, хто несе персональну відповідальність за це та що громадськість може зробити сьогодні для виправлення ситуації.

 Голова громадської ради Олег Скалько зазначив, що метою зустрічі є напрацювання плану дій із конкретними строками, відповідальними особами і здійсненням публічного контролю.

До обговорення приєдналися представники правоохоронних структур та органів місцевого самоврядування, засобів масової інформації, депутати Черкаської міської ради, громадські діячі та активісти.
 

Зі слів представників Національної поліції, на території міста встановлено недостатню кількість відеокамер, а ті, що є, мають невідповідні вимогам технічні параметри, що значно ускладнює роботу.

Разом з тим, Олександр Вельбівець наголосив, що у селах, районних центрах області місцева влада виділила кошти для встановлення відеокамер.

«Позитивний приклад – село Берестівець Уманського району. Там за кошти місцевого бюджету встановлено близько 50 відеокамер. Зрозуміло, що рівень злочинності там значно нижчий, ніж середній по області. Треба брати на озброєння цей позитивний досвід», – підкреслив очільник області.

 Разом з тим, депутат Черкаської міської ради Олександр Згіблов поінформував, що система «Безпечне місто» успішно працює в Чернігові, Рівному та дозволяє в 2,5–3 рази збільшити викриття правопорушень. Тож якби в центрі Черкас було встановлено належну кількість відеокамер, напад на активіста можна було оперативно розкрити.

За підсумками круглого столу було прийнято рішення звернутися до Черкаської міської ради щодо розроблення окремої програми в частині забезпечення засобами відеофіксації для виявлення та запобігання правопорушенням у місті і розглянути це питання на найближчій сесії міської ради.

Також було запропоновано проводити громадський контроль, патрулювання особливо слабо освітлених вулиць міста, місць зухвалих нападів, пограбувань, розбоїв.

Крім того, було рекомендовано представникам міської ради співпрацювати з громадськими організаціями з метою реалізації стратегічних планів на коротко та довгострокову перспективу.

Одночасно учасники висловили слова підтримки нещодавно постраждалому від нападу журналісту Вадиму Комарову.

 Прес-служба ОДА

 

Популярні теми

04.03.2024, 11:28
Троє громадян підозрюються у державній зраді та співпраці з рф
20.03.2024, 14:45
Керівником обласної прокуратури повідомлено про підозру депутату Чигиринської міської ради
20.03.2024, 14:42
Відбувся творчий вечір "Модулі життя Віки Сінаєвської"
18.03.2024, 12:32
Ухилення від сплати аліментів на утримання дітей: результати роботи ювенальних прокурорів

Публікації

06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]