Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
У ДЕРЖГЕОКАДАСТРІ ВИЯВИЛИ ЗЕМЕЛЬНІ ДІЛЯНКИ, ЯКІ ТРЕБА ПОСТАВИТИ НА ОБЛІК
Міськрайонним управлінням у Смілянському районі та м. Смілі Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області були проаналізовані земельні ділянки, на які державними та комунальними підприємствами, установами та організаціями оформлено правовстановлюючі документи до 01.01.2013рік, але відомості про них не внесені до Державного земельного кадастру.
У результаті проведеної роботи встановлено, що у комунальних та державних підприємств згідно з правовстановлюючими документами у постійному користуванні перебувають земельні ділянки, які знаходяться на території м. Сміли та Смілянського району Черкаської області, відомості про які не внесені до Державного земельного кадастру, а саме:
- комунальне підприємство «Сміла-Ліфт»,
- Смілянське комунальне виробниче підприємство «Комунальник»;
- ДНУ «Смілянське спеціалізоване конструкторське бюро»;
- Смілянський коледж харчових технологій Національного університету харчових технологій;
- комунальне підприємство «Смілакомунтеплоенрго»;
- ДП «Одеськазалізниця»;
- ДП «Черкаський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» філія «Смілянська дорожньо-експлуатаційна дільниця»;
- метеостанція «Сміла»;
- КЖВП «Наш дім»;
- Відділ культури виконавчого комітету Смілянської міської ради;
- Ротмістрівський будинок-інтернат для громадян похилого віку та інвалідів;
- Черкаська обласна державна проектно-розвідувальна станція хімізації сільського господарства;
- Служба автомобільних доріг у Черкаській області.
Згідно з ч. 2 Розділу VII Прикінцеві та перехідні положення Закону України «Про Державний земельний кадастр» земельні ділянки, на які право власності (користування) виникло до 2004 року, вважаються сформованими незалежно від присвоєння їм кадастрового номера.
У разі якщо відомості про зазначені земельні ділянки не внесені до Державного реєстру земель, їх державна реєстрація здійснюється на підставі технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) за заявою їх власників (користувачів земельної ділянки державної чи комунальної власності).
Враховуючи вищевикладене, просимо у найкоротший термін вжити заходів щодо забезпечення внесення відповідних відомостей до Державного земельного кадастру про всі земельні ділянки, які знаходяться у постійному користуванні зазначених вище комунальних та державних підприємств на території м. Сміли та Смілянського району Черкаської області, шляхом виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості).
У свою чергу, інформуємо, що відповідно до ст. 26 Закону України «Про землеустрій» замовниками документації із землеустрою можуть бути органи державної влади, Рада міністрів Автономної Республіки Крим, органи місцевого самоврядування, землевласники і землекористувачі.
Розробниками документації із землеустрою є:
- юридичні особи, що володіють необхідним технічним і технологічним забезпеченням та у складі яких працює за основним місцем роботи не менше двох сертифікованих інженерів-землевпорядників, які є відповідальними за якість робіт із землеустрою;
- фізичні особи - підприємці, які володіють необхідним технічним і технологічним забезпеченням та є сертифікованими інженерами-землевпорядниками, відповідальними за якість робіт із землеустрою.
Взаємовідносини замовників і розробників документації із землеустрою регулюються законодавством України і договором.
Подання документації із землеустрою державному кадастровому реєстратору для внесення відомостей до Державного земельного кадастру від імені замовника документації здійснюється її розробником, якщо інше не встановлено договором.
За детальною інформацією звертатись за адресою: м. Сміла, вул. Соборна, 96а, телефон: 04733-43167.

Популярні теми

24.04.2024, 14:28
Увага!
25.04.2024, 08:12
У селі на Черкащині на одній з вулиць підтопило більше десяти будинків (ФОТО)
25.04.2024, 08:07
На жаль, знову ворог поцілив по Смілі
24.04.2024, 14:58
Вбивство в Черкасах: до 10 років ув’язнення засуджено місцевого жителя

Публікації

10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]