Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
У районній раді: БУНТ ПЕРЕВІЗНИКІВ, РЕМОНТ ДОРОГИ НА ПЛЕСКАЧІВКУ ТА ІНШІ ПРОБЛЕМИ
27 жовтня відбулось пленарне засідання чергової двадцять дев´ятої сесії Смілянської районної ради сьомого скликання. До порядку денного сесії внесено 27 питань. Сесію вів заступник голови районної ради Латенко В.М.

 Перед початком засідання вручено нагороди та Кубок відкритого районного чемпіонату з футболу командам-переможцям, відзначено кращих гравців Чемпіонату. Також Подяками районної ради та райдержадміністрації винагороджено волонтерів, що надають допомогу учасникам антитерористичної операції.

До розгляду питань порядку денного депутати заслухали інформацію начальника філії «Смілянська дорожньо-експлуатаційна дільниця» дочірнього підприємства «Черкаський облавтодор» ВАТ ДАК «Автомобільні дороги України» Вірського О.А. щодо стану ремонту аварійних ділянок дороги Сміла-Сунки-Плескачівка. За результатами заслуховування внесено протокольне доручення щодо регулярного інформування районної ради щодо вжиття заходів із забезпечення безпеки руху в зимовий період дорогами районного значення.

Спочатку депутатів та сільських голів обурив виступ представника філії ДП "Черкаський облавтодор" — "Смілянська ДЕД". Виступаючий повністю не володів інформацією, не міг толком відповісти на жодне запитання, не дав адекватної відповіді про те, коли селянам чекати ремонту доріг і скільки це коштуватиме. Сільський голова Плескачівки звернувся до депутатів із хвилюючою промовою про те, що треба районною толокою допомогти негайно, до приходу зими відремонтувати ті страшні підйоми до Плескачівки і Сунок. Не можна байдуже спостерігати за тим, як шкільні автобуси та автомобілісти щодня наражаються на смертельну небезпеку через жахливу дорогу і халатність служб. Після довгої емоційної дискусії депутати ухвалили рішення заслухати більш компетентних працівників, поїхати громадою до голови облдержадміністрації, прийти на прийом до керівників облавтодору, на власні очі проінспектувати стан техніки, яка ремонтує дороги, та вживати більш рішучих заходів для початку якісного ремонту автошляхів у районі.

 Більш спокійно депутати ухвалили рішення про розвиток сільського туризму, про районну програму забезпечення учасників АТО житлом, про цільову програму «Цукровий діабет» та інші. А от коли постало питання про зміни у районному бюджеті на 2017 рік, - знову розгорілась жвава дискусія. Справа в тому, що районна влада заборгувала перевізникам кошти за перевезення пільговиків ось уже майже за 5 місяців. Сума набігла чималенька – пів мільйона гривень. Зараз у бюджеті таких коштів немає, віддати борг поки що немає можливості. Тож перевізники попередили, що з 1 листопада не будуть перевозити пільгові категорії населення. Розуміючи, що це викличе велике невдоволення у жителів Смілянського району, заступник голови районної ради Василь Латенко щиро просив перевізника Юрія Кредзинського піти назустріч районній владі і повозити людей, доки знайдуться гроші. Юрій Кредзинський відповів, що це питання не одного дня, він уже три місяці попереджав, що йому потрібно відшкодувати кошти, що до цього йдеться, що він вимагає від влади не всю суму відразу, а хоча б половину, він і так вже поступався та був лояльний до районних проблем 5 місяців поспіль. Депутати заходилися шукати гроші і визначати, хто винний у цій ситуації. Після довгого спору вирішили віднайти якісь кошти, але поки що пільговим категоріям доведеться за себе платити самостійно. Питання наразі ще вирішується.

 Заслухано звіт про виконання районного бюджету за 9 місяців 2017 року та внесено зміни до районного бюджету.

Прийнято низку рішень з надання в оренду частин приміщень районної комунальної власності та затвердження технічних документацій з нормативної грошової оцінки земельних ділянок. Затверджено план роботи районної ради на IV квартал 2017 року.

Одноголосно прийнято звернення депутатів районної ради до Президента України, Верховної Ради України, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, обласної державної адміністрації, обласної ради щодо тарифів на електроенергію в нічний час для освітлення населених пунктів та ситуації з ПАТ «Черкасиобленерго».

За матеріалами:
 smilarda.gov.ua
 smila-ua.com

Популярні теми

03.05.2024, 09:01
Кіберполіцейські викрили зловмисника, який зберігав матеріали порнографічного характеру за участю дітей
03.05.2024, 09:04
3 000 доларів США за незаконний перетин державного кордону – викрито чергову схему
03.05.2024, 09:32
На Великдень очікуються заморозки та похолодання, – Укргідрометцентр (https://www.meteo.gov.ua/ua/Meteorolohichni-poperedzhennya)
03.05.2024, 09:35
Повідомлено про підозру чоловіку, який вчиняв розпусні дії щодо 13-річної дівчини

Публікації

12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]